3 looks til et rådhusbryllup

Et rådhusbryllup er ofte mindre ekstravagant end et kirkeligt bryllup og ofte ønsker brudeparret derfor, at gommens tøj er mindre formelt. Vi kommer her med 3 bud på gommens look til et rådhusbryllup eller andre bryllupper af mindre formel karakter.

 


Habit

Habit fra Troelstrup stylet med et brunt slips, matchende pochette og et par brune businesssko

Vi starter med den mest uformelle favorit til Rådhusbryllupper: Habitten. Habitten er oprindeligt fremstillet til hverdagsbrug, men er blevet en favorit til gommen, da habitten nemt kan styles så den matcher til anledningen. Vælg gerne en lys habit til de varme måneder og en mørk til de kolde. Dog er en mørkeblå habit altid et hit, der med sikkerhed også kan bruges efter brylluppet.

Style din habit med en hvid skjorte med dobbeltmanchet og brug den med dine yndlings manchetknapper. Da habitten nemt kan styles op uden at blive for formel, kan du med fordel vælge et farverigt slips eller en butterfly med mønster. På den måde kan du nemt sætte dit personlige præg på dit look.

Shop: Habitter og jakkesæt

Three piece

Three piece byggesæt fra Tiger of Sweden stylet med lyseblå skjorte, rødligt slips, og sort læderbælte

Kombiner din habit med en vest – enten en silkevest for et romantisk og ekstra festligt udtryk eller en vest i samme stof som dit jakkesæt for et minimalistisk three piece look. Et three piece giver et mere formelt udtryk end habitten, så her kan du sagtens tilføje et par mere rå eller festlige sko såsom et par monkstrap sko eller et par sko med brogue-detaljer.

Style dit three piece med en lys skjorte, et festligt slips eller butterfly og en matchende pochette. Det vil give dit look en flot og stilfuld afslutning.

Læs også: Den komplette Three Piece guide

Smoking

Tiger of Sweden smoking stylet med klassisk smokingskjorte, bind-selv butterfly og laksko

Hvis du alligevel gerne vil skrue op for festtøjet til rådhusbrylluppet er smokingen vejen frem. Vælg den klassiske sorte smoking eller en midnatsblå smoking for et look, der er en sikker vinder. Du kan også kaste dig ud i noget mere farverigt, hvis du ønsker et mere festligt look, der skiller sig ud.

Sæt din smoking sammen med en smokingskjorte og en selvbinder-butterfly for et stilrent smoking look. En pochette er også et must, dog skal du passe på ikke at vælge en for vild og farverig udgave, da smokingen i forvejen har en meget festlig fremtoning. Vælg med fordel et par matchende seler der sikrer, at bukserne sidder godt hele aftenen og ikke mindst giver dit look et flot og festligt udtryk, selvom du smider jakken under dansen.

Læs også: Smoking styling: Den komplette guide

  • Ingen varer i indkøbskurven.