Selvom jakkesættet er en af de mest klassiske former for beklædning er der rig mulighed for at skabe et varieret og personligt look. Bliv inspireret til dit suit look med vores guide med eksempler på, hvordan du kan style dit jakkesæt både casual, semi-formal og formal.


Casual suit look: Stylet med suit fra Tiger of Sweden, sneakers fra Garment Project og trøje fra Calvin Klein.

Casual

Det klassiske suit kan straks blive mere afslappet i udtrykket ved at du dropper skjorten og i stedet tager en rundhalset T-shirt og/eller strik under jakken. Herudover anbefaler vi, at du styler jakkesættet med et par speakes. Hvis du vil være på den sikre side, så vælg et par i minimalistisk design i skind. Vil du skeje lidt mere ud, så kan du gå efter en mere sporty og/eller farverig style. Pas dog på at kontrasten mellem jakkesæt og sneakers ikke bliver alt for stor.  Det giver et dit suit et sporty tvist og du ser ikke ligeså “tilknappet” og stram ud i udtrykket. Det er dog vigtigt at understrege, at booket stadig skal se skarpt ud. Målet med en casual suit styling er ikke, at det skal se sjusket ud – blot mere laidback og mindre formelt.

Semi-formal suit look: Stylet med suit fra Tiger of Sweden, sko fra Church’s og polo shirt fra John Smedley.

Semi-formal

Hvis sneakers og T-shirt bliver en tand for casual, men du heller ikke vurderer, at den helt klassiske skjorte-slips styling er det rette, kan du style dit suit med en polo shirt. En rullekrave eller turtleneck er et godt alternativ og giver en smule af det samme udtryk. Dog er denne variant bedst til efterår eller vinter. Brug dit suit og polo shirten sammen med et par pæne herresko med derby snøring/åben snøring eller brogue for at bevare det afslappede udtryk en smule, selvom du har valgt et par traditionelle herresko.

Læs også: Er du til Oxford eller Derby?

Semi-formal suit look: Stylet med suit fra Hugo Boss, sko fra Moreschifrakke fra Hugo Boss og slips fra Canali.

Formal

Den formelle styling af jakkesættet er “by-the-book” varianten, hvor du bruger dit suit sammen med skjorte og slips. Ønsker du et meget formelt og maskulint udtryk kan du vælge en skjorte med dobbeltmanchet, således at du kan bære manchetknapper til looket. Herudover kan du dresse sættet yderligere op og lege med det personlige udtryk ved at tilsætte elementer såsom en pochette i jakkens brystlommer og en slipsnål på slipset. Valget af sko er afgørende for hvilket udtryk du skaber. Som illustreret overfor et double monk straps en af de populære varianter til en formel jakkesæt-styling. Hvis du vil toppe det formelle og elegante gentleman look, så vælg en klassisk uldfrakke som overtøj.

Læs også: Skoene til jakkesættet