Butikchefens bedste råd

 

Der er mange ting at sætte sig ind i samt holde styr på, når tøjet til den store dag skal vælges. Derfor har vi udspurgt vores butikschef, Hans Peder Lange, omkring trends, tips og ting man skal huske når gommens tøj skal findes og samlet det til en lille insider guide til dig. 

 

01. Hvad er de største bryllupstrends?

Blå er ubestridt den mest dominerende farve. Det gælder både de klassiske, mørke nuancer og de mere klare som italian blue. Med hensyn til snittet på tøjet, så ser vi stadig en tendens til at pasformerne er smalle og skarpe. Jakker med såkaldte “ukonstruerede skuldre” er meget populært. Her er jakkens skuldre ikke forede, hvilket giver et kropsnært og super blødt og komfortabelt look. Smokingen er fortsat meget populær til bryllup, og her ser vi at farver som bordeaux og mørkegrøn er begyndt at spirre indenfor moden. Herudover er det yderst populært at få lavet et Custom Made jakkesæt, hvor man kan få designet et ganske særligt sæt tøj til en ganske særlig dag.

Læs mere: Custom Made by Troelstrup

 

02. Er der nogle trends indenfor accessories til mænd?

Skjorte med dobbeltmanchet er vigtigt, så gommen kan bære manchetknapper. Og husk at afstemme manchetknapper med armbåndsuret. Pyntelommetørklæde – pochette – er utrolig vigtigt som prikken over i’et. Men husk, at pochetten ikke skal være samme mønster som slips eller butterfly; deres farve og mønster skal blot være afstemt efter hinanden.

Shop: Manchetknapper

 

03. Hvad skal gommen huske, når han udvælger sit tøj?

Kom i god tid! Især hvis du vil have lavet et sæt tøj Custom Made. Mange brudgomme kan godt lide at have et individuelt udtryk, hvor vi laver en customized tilpasning af knapper, foer, vest, oplæg og så videre. Og jo før, gommen henvender sig, des flere muligheder er der for individualisering og særlige ønsker.

 

04. Hvad er vigtigst, når gommen vælger tøjet?

Tænk helhed!

Køb gerne alt det samme sted, så du kan prøve det hele på samme tid. Det giver et helt andet indtryk af, om det fungerer. Hvis du f.eks. allerede har skoene, du vil have på til brylluppet, så tag dem med i tøjbutikken. På den måde kan du prøve tøjet sammen med skoene og sikre, at det hele passer sammen.

 

05. Hvordan kan man gennem tøjet understrege, at det er en særligt festlig dag?

Tøjet skal være noget særligt – og signalere noget særligt. Hvis du f.eks. går på arbejde i jakkesæt, skal du ikke bare have et jakkesæt mere til dit bryllup – vælg kjolesæt, smoking eller et sæt i en ganske speciel kvalitet – eller Custom Made. Men husk at du skal vælge noget tøj, du føler dig tilpas i. Du kan godt finde ekstraordinært tøj, uden at det bliver oversmart. Mærk efter, om tøjet passer til din personlighed.

Du skal være klædt på, ikke klædt ud.

 

06. Hvordan bevarer gommen det elegante look, når han tager jakken af?

Det er én af de svære. Det er nemmere stadig at se velklædt ud, hvis man har vest på. Her kan man vælge en vest i flot silke eller brokade look – eller har man valgt et få lavet et Custom Made sæt tøj kan man have valgt et særligt foer, der stadig gør looket festligt selvom man ikke har jakken på. Hvis du er i kjolesæt, hvor vesten bare er bundet om livet, bør du egentlig altid beholde jakken på. Hvis jakken alligevel ryger, skal du også lægge vesten.

Shop: Veste

 

07. Kjolesæt, smoking eller habit – hvordan vælger man?

Hvis du vil overholde etiketten, skal du være i kjolesæt eller i en mørk habit i kirken. Smoking er forbudt. Men mange af de gamle regler bliver blødt op i disse år, og hver sæson sælger vi utallige smokings til kirkebryllupper.

Jeg vil egentlig bare anbefale at man tænker over, at vælge noget tøj som også kan bruges efter brylluppet. Så er det en investering, som manden kan få mere glæde af. En smoking er traditionelt kun til festlige lejligheder, men vælger man en flot sort eller mørkeblå smoking, så kan den sagtens bruges nytårsaften. På samme måde kan en flot habit sagtens bruges til hverdag – blot med nogle andre accessories end festvesten man har på til brylluppet. Gommen skal blot huske at vælge et sæt, som virkelig signalerer, at dagen er noget helt specielt. Men som sagt: Vælg noget som du føler dig tilpas i. Du skal føle dig klædt på og ikke klædt ud.

Læs også: Trendguide

 

08. Hvilket look er det mest populære for tiden?

Det handler om at være velklædt – og se velklædt ud. Looket er stramt og skarpt. Smalle silhuetter og farven blå er på hitlisten – og så ser vi flere og flere smokings brugt som bryllupslook.

 

09. I hvor god tid skal gommen finde sit tøj?

8-10 uger før brylluppet. Så er der tid til at rette til, og gommen kan vælge mellem hele sortimentet – eller vente på, at bestilte varer kommer hjem. Men vi har også jævnligt brudgomme, som kommer dagen før brylluppet. Så klarer vi også det – i dén situation er der ikke så meget at tænke over, der finder vi bare den bedst mulige løsning på stedet.

 

10. Skal man bestille tid til at prøve bryllupstøj?

Det er man velkommen til, men det er absolut ikke en nødvendighed. Vi sælger tøj til bryllup og fest hver dag, så man er altid velkommen. Det kan dog anbefales at komme en hverdag, fremfor op til eller i weekenden, hvor der er mere travlt i forretningen. Men det er mere for ens egen skyld, så man ikke bliver stresset af alle de andre kunder.

 

  • Ingen varer i indkøbskurven.