Troelstrup har æren af at være Danmarks eneste forhandler af  luksus-skomærket Joseph Cheaney & Sons. Brandet kan kvalitetsmæssigt sidestilles med Church’s. Faktisk så produceres Cheaney i samme bristiske skodistrikt som Church’s efter samme kvalitetsorienterede procedure.

Siden 1886 har Joseph Cheaney & Sons (i daglig tale Cheaney) fremstillet lædersko i ypperste kvalitet på mærkets eget produktionsanlæg i Northamptonshire, England. Cheaney er et vaskeægte sko-specialist mærke, der med mere end 130 års erfaring har en uvurderlig viden omkring fremstilling af fodtøj i verdensklasse.

 Mærket kan bryste sig af ikke mindre end 3 royale priser, hvoraf den seneste var i 2016 for international handel.

Shop: Joseph Cheaney and Sons

 

CHEANEY_1

Alle sko og støvler fra Cheaney produceres 100% i England – fra udskæringen af læderet til den sidste polering.

 

CHEANEY_6

Stiferen af Cheaney var Joseph Cheaney. Portrættet her er malet af hans datter i 1886 – året hvor han startede sit skomærke.

 

“Church’s lillebror”

Det er svært at tale om Cheaney uden at nævne Church’s, som ligeledes er et af verdens mest anerkendte skomærker. Det skyldes, at Cheaney i sin tid producerede sko for Church’s og altså over årene blev en mere og mere integreret del af Church’s.

I løbet af de seneste år er de to mærket dog blevet splittet ad igen, da Prada overtog Church’s og familien Church’s derfor valgte at købe Cheaney fri, da de alligevel ikke helt kunne lægge deres sko-passion på hylden.

I dag er Joseph Cheaney & Sons dermed ejet af ildsjælene Jonathan og William Church, som fører mærket videre med samme entusiasme og energi som de gennem alle årene lagde i mærket Church’s.

Cheaney produceres til stadighed 100% i Northampton, England – fra udskæringen af læderet til den sidste polering.

 

CHEANEY_5

CHEANEY_3

CHEANEY_4
Fremstilling af et par Cheaney sko tager 200 “operationer”, 120 specialiserede skomagere og 6 uger.

Kom helt ind under huden på produktionen her:

Tvillinger?

Selve produkterne fra Church’s og Cheaney er også meget lig hinanden – både når det kommer til kvalitet og stil. Faktisk sommetider i så høj grad, at man næsten kan betegne Cheaney som Church’s “tvillingebror”.

Produktionsmetoderne er de samme og produkt- porteføljerne har mange fællesnævnere. Cheaney udmærker sig dog ved at være særligt specialiserede i sko i grained leather – altså præget skind. Dette giver et mere rustikt look til sammenligning med glat skind. Herudover gør Cheaney sig også meget i støvler.

 

CHEANEY_2

Grained leather – altså præget skind – er et af Cheaneys signatur looks, som givet et rustikt udtryk både til støvler og sko.

Affordable luxury

Prismæssigt ligger skoene fra Cheaney cirka fra 3.000 kroner, mens støvlerne starter på 4.000 kroner.

Skal priserne sidestilles med lignende skomærker i sammenlignelig liga mht. kvalitet kan man sige, at Cheaney er dyrere end italienske Moreschi, men billigere end Church’s.

Refurbishment

… kan tilnærmelsesvist oversættes til ‘forsåling’ – men det er mere end det. En refurbishment er et totalt service-eftersyn af dine brugte Cheaney sko.

Skoene kan indleveres hos Troelstrup, hvorefter de sendes til Northamptonshire, hvor de bliver gået efter i alle sømme, får ny sål, bliver shinet op på ny og herefter sendes tilbage til sin ejermand. Når man køber en refurbishment til sine brugte Cheaney sko er det altså som at købe et par nye – bortset fra at de ikke skal gåes til og så koster det noget helt andet end et par spritnye sko.

En refurbishment af dine Cheaney koster omkring 1.200 kroner og tager cirka 6 uger.

Produktion

Er du nysgerrig på produktionen af skoene fra Cheaney, så se med her, hvor William Church’s giver en introduktion til brandet: