Custom Made by Alexander Gram

 

Modeblogger og -skribent Alexander Gram har designet sin egen smoking hos Custom Made by Troelstrup. Følg designprocessen her og få et indblik i alle de små detaljer, der gør den store forskel på den perfekte smoking.

På en sensommerdag ankommer Alexander Gram på 1. sal hos Troelstrup, hvor en af butikkens Custom Made eksperter tager imod ham. Her skal han designe sin helt egen Custom Made smoking. Han vælger selv metervare, lommer, bredden på reverset, knapper, foer og et væld af andre detaljer.

Troelstrup har mere end 100 års erfaring, når det kommer til at klæde mænd stilfuldt på. Huset har derfor stor erfaring med at vælge de rigtige samarbejdspartnere. De har alle været igennem en yderst selektiv og kvalitetsorienteret proces. Derudover er Troelstrup tilhængere af det gode håndværk, da menneskelig know-how er en nødvendighed. Dette garanterer det bedste resultat indenfor herrekonfektion. Med Custom Made by Troelstrup får Alexander altså ikke blot glæden af at gå rundt i eget design, men også en velsiddende smoking, der har viden og håndværk bag sig.

 

 

Alexander har fået helt frie tøjler, og han designer en old school, dobbeltradet, sort smoking med spidst revers og højtaljede bukser med spændetamp. Under kyndig vejledning fra en af Troelstrups Custom Made eksperter udvælger han metervarer til smoking og foer og bestemmer sig for hvilke detaljer, der skal sætte prikken over i’et på netop hans smoking. En sådan design- og opmålingsproces tager omkring en time.

Da Alexander er glad for Italien giver det ekstra god mening for ham, at smokingen bliver syet i den lækreste italienske metervare fra det familieejede væveri Vitale Barberis Canonico. Og selvom han normalt er tilhænger af det traditionelle, giver han smokingens sorte farve kant med et armygrønt camouflagefoer og armygrønt filt i kraven.

Det er de små detaljer, der gør den store forskel

6 uger efter Alexanders bestilling er sendt afsted, afhenter han smokingen i butikken. Her bliver det tjekket at alt sidder som det skal. Med det færdige resultat bliver det tydeligt at se, hvordan de mange detaljer understreger det håndværk og know-how, der ligger bag en Custom Made smoking fra Troelstrup.

 

 

Alexander har valgt at få syet skuldrene som ‘spalla camacia’ – på dansk ‘skjorteærme’. Denne form for skulderkonstruktion giver en let rynket effekt og giver stoffet mere fleksibilitet og fylde i ærmegabet. Dette kan, når det er lavet korrekt, kun syes i hånden.

 

 

En anden detalje på smokingen, der også kræver et øje for godt håndværk er den let buede brystlomme – en ‘barchetta’, som på italiensk betyder ‘lille båd’. Denne form for lomme følger brystets bue og er ligeledes en detalje, der kun kan syes i hånden.

 

 

Som en ekstra finish har Alexander valgt at få broderet sit navn under kraven. Det er en detalje som blot understreger personligheden i en Custom Made smoking fra Troelstrup endnu mere.

 

 

På trods af smokingens, traditionelt set, festlige og formelle fremtoning har Alexander stylet den mere casual med en grå t-shirt. En mere utraditionel approach, der giver det flotte stykke håndarbejde mulighed for at blive brugt i langt flere sammenhænge.

Drømmer du også om en Custom Made smoking? Målsyning findes i mange forskellige prisklasser og varierer alt efter materialevalg, men som udgangspunkt koster en smoking fra 6500,-

Er du nysgerrig på valgmulighederne, hvis du selv skal designe en smoking? Se mere her 

  • Ingen varer i indkøbskurven.