Som garvet oplægsholder og kåret som Danmarks bedst klædte læser 2017 af Euromans læsere og Danmarks bedst klædte Mand 2018 af Den Velklædte Mand, er Lukas Lunøe velbevandret i den klassiske herregarderobe. Læs med her, når han anmelder sin oplevelse med Custom Made by Troelstrup.

 

Processen

Processen i at designe sit eget tøj som custom made er altid en sand fornøjelse. Jeg elsker at overveje, hvad jeg kan designe for herefter at designe det og så vente i spænding på at se resultatet. Den gode oplevelse fik jeg i den grad hos Troelstrup.

Da jeg først ankom til Troelstrups Custom Made afdeling, blev jeg godt modtaget af deres Custom Made-ekspert Sophus Schandorph. Jeg blev positivt overrasket over, hvor mange ting, det var muligt at ændre på henholdsvis skjorten, bukserne og jakken. Alt fra skulderens størrelse og konstruktion til længden på forskellige dele af jakken kunne rettes til – det samme gjorde sig gældende for bukserne og skjorten. Her var jeg i tæt dialog med Sophus, der gav råd og vejledning.

Jeg har altid elsket at lave custom made varer. At vælge hvilke metervarer som bukser, jakke og skjorte skal laves af føles for mig som at være barn i en butik med bland selv-slik. Her havde Troelstrup rigeligt af metervarer at vælge imellem.

Jeg endte med at vælge et sæt, der går til det hele og kan kombineres med resten af min garderobe. Hele sættet var smart casual. Skjorten valgte jeg i lyseblå denim, jakken i blå flannel og bukserne i sandfarvet chino-stof. I sin helhed er sættet akkurat så formelt, at et slips ikke er helt ved siden af skiven, samtidig med at en turtleneck også går an.

Design

Der var et væld af detaljer at vælge imellem. Man kan med Custom Made i Troelstrup selv designe selv de mindste ting på alle dele af tøjet. Man skal dog holde in mente, at de mere luksuriøse detaljer koster ekstra.

 

 

Jakken er af blå flannel og god til både efterår, vinter og tidlig forår. Den er italiensk inspireret og smart casual. Jeg har valgt den bredeste revers muligt, da det er det, jeg for tiden synes er flottest. Skulderen er lavet fuldstændig uden indmad og med en spalla camicia skulder. ‘Spalla camicia’ betyder skjorteærme, og den plisserede skulder skal give et indtryk af en vandfalds-lignende fornemmelse. Det er i mine øjne en ualmindeligt lækker detalje, som man også ser på jakkerne hos de store modeikoner i Italien. Skulderen på jakken er blevet en smule for lille til min smag, og den har derfor fået et lille buk inden kanten. Det er en smagssag, hvordan man vil have den, men jeg er meget til den klassiske pasform, hvor der er plads, og den nærmest krammer ens egen skulder. I Troelstrup er de mere til den moderne pasform, hvilket indebærer en lidt smallere konstruktion. Jeg valgte påsatte lommer på jakken, som er en væsentlig detalje, der gør jakken markant mindre formel.

 

 

Brystlommen er en barchetta brystlomme – det er bare en skæv brystlomme, men det lyder fedt at bruge det italienske udtryk. Det er blot en detalje, man kan hygge sig med, men det ville være lidt for højpandet at påstå, at den ændrer jakkens udtryk markant.

Jeg valgte desuden også 2.5 knapper, som er et udtryk, der bruges for en jakke, hvor den sidste knap er skjult i reversen. Det blev populært i England, og har siden været noget, der er på mere eksklusive jakker. Man bruger aldrig den tredje knap, men det halve knaphul er en nydelig detalje brugt af de dygtigste mænd på herretøjsscenen. Knapperne på ærmet er lavet med åbne knaphuller og med kissing buttons. Det er begge detaljer, jeg altid har på de jakker, jeg går i.

Jakken er af høj kvalitet og med et væld af charmerende detaljer. Det bliver en jakke, der både kan bruges til chinos og til habitbukser.

 

 

Som bukser valgte jeg nogle helt klassiske chinos, der kan gå til lidt af hvert. Bukserne er syet med to læg, da mine utroligt lange ben ser mere velproportionerede ud med læg i bukserne. På samme måde skal mine bukser helst gå til en lille centimeter under navlen.

“Lange ben har en lang buks, korte ben har en kort buks” er en tommelfingerregel i min garderobe. Med mine lange ben og en buks, der sidder højt, så skal mine proportioner afbalanceres, og derfor valgte jeg også at give bukserne et opsmøg for neden. Jeg valgte i tillæg at have side adjusters og seleknapper i mine bukser. Det er i min bog utroligt elegant at have side adjusters, da jeg dermed sparer bæltet væk og får en mere ren figur af det.

Da jeg fik bukserne på, kunne jeg med det samme mærke, at jeg bliver glad for dem. De har et klassisk snit og et væld af gode detaljer.

 

 

Den lyse denimskjorte er blevet obligatorisk i en moderne smart casual garderobe. Denimskjorten benyttes af alle fra toppolitikere til nogle af de største stilikoner inden for herretøjet.

Skjorten er lavet med knapper, der er påsyet med en “lily-stich”. Her tager man tråden og trækker igennem alle huller, og så ned i et hul. Hver eneste gang jeg ser en skjorte, er noget af det første jeg kigger på, hvordan knapperne er syet på. Det glæder mig, at jeg fik en lily-stich på denne skjorte også. Knapperne sidder på en påsyet placket, der er med til at gøre skjorten mere afslappet.

Kraven og manchetterne er noget af det mest oversete på en skjorte. Har man et aflangt ansigt, så skal man have en krave, der er bred. Derfor valgte jeg en wide spread krave uden noget som helst stivelse i. Jeg fjerner også altid de ting, der stiver en krave, for at den falder naturligt under en jakke. Det samme gælder manchetterne, der her er bløde og uden stivelse.

Jeg har allerede brugt skjorten og den sidder grundlæggende rigtig fint. Den har gode detaljer og er af høj kvalitet.

Den endelige vurdering

Det var en god oplevelse at få lavet tøjet. Jeg var især imponeret over, hvor mange detaljer jeg kunne vælge, og hvor mange ting man kunne rette til i pasformen af alle delene. Har man pengene og lysten, så er Custom Made by Troelstrup et rigtig fint produkt med god service og masser designmuligheder at boltre sig i. Troelstrups personale er imødekommende, og man kan få lavet den jakke, man altid har drømt om.

Drømmer du også om en Custom Made smoking? Målsyning findes i mange forskellige prisklasser og varierer alt efter materialevalg, men som udgangspunkt koster en smoking fra 6500,-

Er du nysgerrig på valgmulighederne, hvis du selv skal designe en smoking? Se mere her