Custom made skjorter: Essentielle designovervejelser

SKjortekraver til skjortedesign

En skjorte er ikke bare en skjorte. Der er et utal af muligheder, når det kommer til design og valg af detaljer. Vi har her samlet de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, når du vælger at få lavet dine skjorter custom made. Alle de mindre detaljer og designmuligheder tager vi, når vi designer skjorten med dig i butikken.

1. Krave

En af de mest markante aspekter af en skjorte er kraven. Valget af krave har nemlig afgørende indflydelse på hvilket udtryk din skjorte får. Der er et hav af muligheder via Custom Made by Troelstrup, som du kan læse meget mere om i vores artikel, der netop fokuserer på skjortekraver til custom made designs. Nedenfor ses de hyppigst anvendte kraver, som Troelstrup har som standard i butikken.

SKjortekraver til skjortedesign

Fra venstre mod højre: 
  1. Den mest almindelige: Spread Collar er den mest almindelige og hyppigst anvendte krave-type. Spread Collar kommer i mange vinkler, hvor skjorteflipperne mere eller mindre spredte end på billedet ovenfor. Det er en god all-round krave, der alt efter vinklen er egnet til både slips, butterfly elller ingen af delene.

2. Den formelle: Wing Tip Collar er den mest formelle krave. På dansk bliver det også kaldt for knækflip. Kraven er designet særligt til at gå med butterfly (og smoking), da designet synliggør butterflyens bånd rundt om halsen og samtidig “løfter” butterflyens sløjfe, så den sidder flot og højt. Wing Tip Collar er ikke et design man typisk ville vælge at bære uden butterfly.

3. Den casual: Button Down Collar ses ofte på de såkaldte oxfordskjorter, som designes i en kraftig bomuld og har et sporty look, der har bevæget sig langt ind i den casual garderobe. Skjorter med Button Down Collar kan bruges både med og uden en sløjfe eller slips, men bruges sjældent til formelle anledninger.

SHOP CASUAL SKJORTER

2. Bib

Bib til dit skjortedesign

Billedet til venstre er med en pleated bib og billedet til højre er uden bib.

Nogle dressskjorter (dvs. skjorter til festbrug) har et rektangulært panel, der løber ned ad fronten på skjorten. Dette kaldes for en “bib” og begrebet stammer ganske enkelt fra ordet “hagesmæk” på engelsk. Egentlig er det blot et stykke med fordoblet stof, hvilket tilsikrer, at skjorten er helt hvid under din smokingjakke og ikke bliver gennemsigtig. Skjorter med bib er formelle skjorter, som bør bæres sammen med en smokingjakke. Der er to typer bib:

1. Pleated, hvor vertikale striber løber ned langs knapperne

2. Piqué, som er designet i mere stift i materiale.

3. Lukning/skjortestolpe

Med “skjortestolpe” menes ganske enkelt designet på skjortens lukning. Forskellen er primært om du ønsker at vise eller gemme skjortens knapper. Der er flere forskellige stolpelukninger at vælge imellem, men de hyppigst sete designs er: uden nogen stolpelukning (fransk front), front lukning og gemt lukning.

Stolpelukninger til skjortedesign

Fra venstre mod højre: 

1. Den franske front – altså skjorten uden påsyet stolpelukning men med synlige knapper – giver et mere minimalistisk look, hvilket fungerer til både formelle og casual anledninger.

2. Skjorten med frontlukning er den oftest sete lukning. Her er skjortestolpen med knaphullerne påsyet, hvilket giver en søm ned langs venstre side af skjortens knaplukning. Dette skaber et symmetrisk udtryk, som er ganske anvendeligt og svært at gå galt i byen med.

3. Ved den gemte lukning skjules knapperne bag et ekstra lag stof. Denne lukning giver et meget minimalistisk udtryk, som typisk ses på smokingskjorter.

Udover lukningerne, som er illustreret her, findes også smokinglukningen, hvor du kan sætte brystknapper i skjorten. Dette giver et ganske dekorativt udtryk, men bruges stort set udelukkende til festtøj.

4. Manchetter

Kort sagt bør du tage stilling til, hvorvidt du ønsker, at din skjorte skal designes med dobbelt- eller enkeltmanchet.

Manchetter til Skjortedesign

Dobbeltmanchetter (til højre på billedet ovenfor), eller “franske manchetter”, bliver altid foldet op og holdt på plads af manchetknapper. Hvis du skal til et bryllup eller et andet formelt arrangement, som kræver en smoking, så kan den klassiske franske manchet anbefales. Dette giver dig nemlig mulighed for at give dit look prikken over i’et med et par manchetknapper. Manchetknapper er som smykker til din skjorte – men husk at sørge for at afstemme valget af manchetknapper med dit armbåndsur så det matcher.

Enkeltmanchetter (til venstre på billedet ovenfor), eller “Barrel Cuffs”, bliver holdt på plads af påsyede knapper og man benytter derfor ikke manchetknapper til denne type design. Du kender garanteret enkeltmanchet-designet fra de fleste af dine skjorter. Det er nemlig det hyppigst benyttede design, da det er mest alsidigt og giver et mere minimalistisk og casual udtryk.

SHOP BUSINESS SKJORTER

Custom Made eller Ready-to-Wear?

Alle de ovennævnte designmuligheder ses i forskellige kombinationer på de fleste skjorter som Troelstrup har som ready-to-wear i butikken. Med andre ord: Du kan være ret sikker på at kunne finde en skjorte med dobbeltmanchet eller en skjorte med knækflip i butikken, uden at den skal laves custom made til dig.

Ønsker du dog en særlig kombination af de ovenfornævnte designdetaljer kan det anbefales, at du bestiller tid til en introduktion af Custom Made by Troelstrup. I vores Custom Made by Troelstrup afdeling, har du selvfølgelig mange flere muligheder for at designe din skjorte med diverse kraver, knapper, manchetter, farver, mønstre og stolpelukninger. Du kan sågar få broderet monogram på din skjorte som et “final touch” på dit helt personligt design.

GÅ TIL CUSTOM MADE BY TROELSTRUP

  • Ingen varer i indkøbskurven.