Den komplette guide til three piece suits

Vi guider dig gennem elementer som er vigtige at tænke over, når du skal have et three piece suit.

Men først, hvad er et “three piece” egentligt? I traditionel forstand og når det kommer til selve definitionen på et three piece suit, så er der tale om et jakkesæt bestående af jakke, bukser og vest syet af samme stof. I dag bruges betegnelsen dog ofte også i mere bred forstand omkring jakkesæt med vest, hvad end alle dele er syet af samme stof eller ej.

1. Three piece suit

Der er mange ting at lege med, når du køber et three piece suit første gang. Mange valg som skal træffes og mange detaljer der skal tages højde for. Et three piece suit består altid af jakke, bukser og vest, men kan sammensættes på mange forskellige måder. Du kan vælge et helt sæt i samme farve og materiale, eller du kan mixe og matche farver og materialer på kryds og tværs. Vælger du at købe et samlet sæt bliver udtrykket mere klassisk og minimalistisk, hvorimod dit look får et mere personligt præg, hvis du køber en separat habit og tilkøber en vest i en anden farve eller materiale.

Three Piece Guide

Ovenfor ses den samme blå habit med tre forskellige veste. Med et three piece kan du altså, med få virkemidler, hurtigt skifte stil og tone i dit look.

Når du skal vælge dit three piece, anbefaler vi, at du starter med at vælge en farve og om dit three piece skal være af samme farve og materiale hele vejen i gennem. Mange har også en præference for pasform, hvilket ofte vil komme an på, hvilket brand du foretrækker.

Three piece suits i neutrale farver kan du få fra brands som, Oscar Jacobson, Tiger of Sweden og Boss. Størstedelen af Troelstrups three piece suits er byggesæt, som kan sammensættes på kryds og tværs.

Se alle: Habitter, veste og three pieces her

Hvis du allerede ved nu, at du hellere vil have et mere personligt three piece suit, hvor du selv sammensætter forskellige farver og materialer, har du selvfølgelig muligheden for at få det lavet i vores custom made afdeling, Custom made by Troelstrup. Her får du også en hel del flere muligheder med farverne, teksturen og i de små detaljer.

Se: Custom Made by Troelstrup mulighederne her

1.1 Vesten

Veste til den komplette three piece guide

Når sammensætningen er valgt til dit three piece suit, er der nu tid til at tage stilling til vesten.

Når du skal vælge vest, skal du tage stilling til veste udskæring og lukning. Vesten kan enten lukke højt eller lavt. Hvis du vælger den høje udskæring, får du et mere tilknappet look, mens den lave udskæring giver mere spillerum til det farverige slips eller den mønstrede skjorte. Den enkeltradede vest er klart den mest alsidige og almindelige, men hvis du vælger en dobbeltradet får du et mere formelt og festligt udtryk. Hvis din smoking skal bæres som three piece, styles den ofte med en dobbeltradet vest med rund udskæring.

1.2 Reverset

Når du har taget stilling til de tre vigtigste dele af dit three piece suit, er det tid til en af de mere detaljeorienterede beslutninger – nemlig hvilket revers du skal vælge.

Det mest velkendte og anvendelige revers, notch lapel, bruges ofte både på kontoret og til festlige anledninger og bryllupper. Et notch lapel kommer i flere forskellige bredder og kan styles med alle former for veste. For en mere formel fremtoning, kan du vælge et spidsrevers, også kaldet peak label. Dette revers ses både på smokinger og habitter. Det klassiske smokingrevers er et shawl collar, også kaldet sjalskrave, og er det mest festlige revers.

Læs også: Hvad er et revers egentlig?

2. Accessories

Med valget af accessories har du muligheden for at give dit look lidt ekstra personlighed gennem manchetknapperne, pochetten eller knaphulsblomsten.

Om du vælger slips, plastron eller butterfly er en smagssag – en butterfly er dog altid det mest festlige valg. Hvis du går med slips til hverdag, vil en butterfly nok føles mere festlig, men hvis du aldrig går med slips, kan dette måske føles mere komfortabelt.

En pochette er altid påkrævet til et three piece. Match meget gerne farven på din pochette med detaljer på andre accessories som fx slipset eller sokkerne. Dog er det et no-go at slips og pochette er i samme materiale eller mønster. En anden accessory som du kan vælge at peppe dit outfit op med, er en knaphulsblomst, som kan gøre dit look mere festligt. Hav dog aldrig pochette og knaphulsblomst på samtidig.

Knaphulsblomst til den komplette three piece guide

Mænd har ikke så mange muligheder for at tage smykker på. Derfor er manchetknapperne et godt og diskret sted at gøre en forskel. Manchetknapper er ikke et must, men helt sikkert et godt valg, hvis du vil fremstå mere klassisk. Der findes et væld af muligheder for at personliggøre dit look med fx. champagneglas, spillekort eller sågar meteroitter.

Manchetknapperne til Den Komplette Three Piece Guide

Vi vil altid anbefale et bælte, hvis du har klassiske herresko på. Hvis du er mere casual og har loafers eller sneakers på, kan du godt undlade bæltet. Her skal du dog være sikker på at bukserne sidder rigtigt og pænt om livet.

Bæltet til dit Three Piece. Til den komplette Three Piece Guide

Strømperne til et three piece mener vi altid skal være diskrete og passe til bukserne og skoene. Der skal være en rød tråd gennem hele dit look.

Et lille ekstra tip, hvis du eksempelvis skal til bryllup, er at lade det store armbåndsur blive i skuffen. Vælg i stedet et som er mere diskret, så du ikke ligner en som har et andet og vigtigere sted at være.

3. Skjorte

Hvis du styler dit three piece med en skjorte og formår at vælge en flot farvesammensætning, får du et skarpt og klassisk udtryk, som altid sidder lige i skabet. Med en skjorte til dit three piece suit, får du også en mere naturlig sammenhæng med dine accessories.

Det klassiske valg til et three piece suit helt klart er skjorten, men hvis du vil være vovet og eksperimentere med dit look, kan du med en t-shirt gøre dit udtryk mere uformelt og casual. Tilsæt et par sneakers og udtrykket bliver mere afslappet og utraditionelt. T-shirten er et nyt valg til three piece, og for de fleste et valg udenfor deres comfort zone. Men et three piece er noget af det mest formelle du kan få, og en t-shirt er noget af det mest casual, og disse kontraster kan tilsammen skabe et spændende og udtryksfuldt look.

4. Sko

Skoene har altid været et af de vigtigste valg at tage, da skoene sætter prikken over i’et og er essentielle for at skabe et helstøbt look.

De klassiske businesssko giver det mest formelle udtryk til et three piece suit. Det er helt sikkert valget til den pæne, klassiske skjorte og de gennemtænkte accessories.

Loafers er lidt mindre traditionelt end klassiske herresko. De fungerer rigtig godt til et sommerbryllup eller andre sommerarrangementer. Vi anbefaler at have dem på uden sokker eller med et par sokker som matcher skoen.

Skoene til dit Three Piece Suit

Hvis du smider jakken og kun har bukserne og vesten på, kan du godt lave et mere sporty look med et par klassiske sneakers med rene linjer. Her anbefaler vi Common Projects eller Garment Project.

 

Læs også: Guide: Sådan passer du bedst på dine nye sko

  • Ingen varer i indkøbskurven.