Designfokus: Kraver

En af de store fordele ved at få lavet Custom Made skjorter er, at du kan vælge præcis det design du foretrækker. Et af de mest afgørende aspekter af skjortens design er kraven. Du kan vælge mellem over 200 designs. Bliv inspireret her, hvor vi viser et udvalg af de mest populære typer. 

 

Cut away

Cut away kraven er gennem de seneste sæsoner blevet ganske alment inventar i den mandlige garderobe. Kraven minder om en klassisk skjortekrave, men forskellen ligger i, at skjorteflipperne på en cut away krave er skåret, således at mere af kravens front er eksponeret.

 

Semi cut away

Semi cut away er den gyldne middelvej mellem cut away og classic – altså lige lidt mere eksponering af skjortekraven end ved classic, men ikke helt så meget som cut away.

 

Wide spread

Wide spread minder lidt om cut away kraven, men skjortens flipper er mindre og der er større afstand mellem dem, hvorved kraven bliver endnu mere synlig end ved cut away.

 

Extreme wide spread

Ved extreme cut away er der ikke meget af skjorteflipperne tilbage og de er placeret meget fjernt fra hinanden, således at skjortens krave næsten er fuldt eksponeret forfra.

 

Wide spread round

Wide spread round er, som navnet antyder, designet ligesom wide spread kraven, men med rundede hjørner, der giver et blødere udtryk.

 

Classic

Classic er stadig en af de mest populære valg indenfor skjortekrave. Flippernes design og størrelse er afbalanceret i forhold til kraven, og det giver et tidløst, velklædt udtryk.

 

Classic round

Classic round er et godt lille tvist til garderoben. De lettere rundede skjorteflipper giver et mindre stringent udtryk ift. classic kraven.

 

Kent

Kent kraven er et meget klassisk valg. Skjorteflipperne har fuldt fokus på dette design og giver et lettere oversized og meget traditionelt, maskulint look.

 

Button down

Button down kraven er en af de mere sporty valgmuligheder, der giver et casual tvist til dit look. Oprindeligt blev button down kraven opfundet til poloryttere, således at de ikke blev forstyrret af flappende flipper, mens de udøvede deres sport i høj fart.

 

Hidden button down

Ved hidden button down har du funktionen som ved button down – altså at skjortens flipper blevet hold på plads af en knap. Forskellen ligger blot i at knappen er skjult under flipperne.

 

Tab

Ved tab kraven er der meget lille afstand mellem skjortens flipper, da de bliver holdt sammen af to påsyede stykker stof, hvorpå der er fæstnet en lille knap. Tab kraven giver et elegant og aristokratisk udtryk. Varianten er bedst til dig som går med slips, da meningen bag designet er, at din slipseknude skjuler den ekstra lille lukning. Et lignende design, som også har et spirrende comeback, er pin collar, hvor skjortens flipper, på tilsvarende vis som ved tab collar, holdes sammen af en lille, elegant metalsplit.

 

Tuxedo

Tuxedo kraven er, som navnet antyder, designet til brug ved smoking. Knækflipperne er nemlig designet til at sætte flot fokus på en butterfly.

 

Mao

Mao er den orientalsk inspirerede skjortekrave, der er designet helt uden skjorteflipper. Mao kraven er i stigende grad en populær tendens i modebilledet og passer også suverænt til den mere casual drejning på den maskuline hverdagsgarderobe.

Læs mere om Custom Made skjorter her

  • Ingen varer i indkøbskurven.