Dresscode guide

Hvad skal man have på hvornår? Ingen har lyst til at være hverken underdressed eller overdressed, derfor har vi lavet en lille dresscode-guide, der giver dig en idé om, hvad du bør tage på, når der står White Tie, Black Tie, Cocktail Attire eller noget helt fjerde på invitationen til den næste festlige anledning.

 

White Tie

Hvis du støder på en invitation med White Tie dresscode kan du være sikker på, at der er tale om en formel begivenhed. Forvent galla i stor stil. Du bør iklæde dig kjolesæt med alt hvad der hører dertil: kjoleskjorte, brystknapper, manchetknapper, kjolevest, hvid butterfly, seler, hvid pochette og laksko. Høj hat, stok, hvide handsker og hvidt silketørklæde kan tilvælges til looket efter behov og præference.

Hvis du har brug for en frakke til looket bør du vælge en lang, elegant uldfrakke i klassisk snit. Sort er altid et godt valg.

Shop: Kjolesæt

“White Tie” dresscode med kjolesæt og alt hvad der hører til.

 

Black Tie

Black Tie dresscoden ses ofte til formelle middagsselskaber, teater premierer, nytårsaften osv.

Du bør iklæde dig en smoking. Hvis du vil være på den sikre side, så vælg en klassisk, sort smoking. Vælg en midnatsblå variant for at tvist looket lidt eller kast dig ud i en mere atypisk og farverig variant (f.eks. blå, bordeaux, flaskegrøn eller koksgrå), hvis du ønsker at skille dig ud fra mændgen. Hvis der f.eks. er tale om en sommerlig anledning kan du også vælge en hvid smokingjakke – også kaldet dinner jacket.

Husk hvid smokingskjorte, butterfly (der matcher din jakkes revers), manchetknapper og hvid pochette i jakkens brystlomme. Og vær opmærksom på at der ikke bæres bælte til smoking. Du kan evt. bruge seler i stedet.

Du kan tilvælge laksko for det komplette smoking-look. Alternativt bør du kombinere looket med sorte sko i glat skind.

Shop: Smokings

“Black Tie” med midnatsblå smoking. 

“Black Tie” med en sort smoking med spidsrevers.

 

Black Tie Optional / Formal

Kort sagt betyder denne dresscode, at man er velkommen til at komme i smoking, hvis man har lyst. Alternativt bør man iklæde sig et mørkt jakkesæt (evt. three piece) dvs. enten navy, sort eller koksgrå. Hvis du er i tvivl og godt kan lide at dresse op, så vælg smokingen. Lad evt. lakskoene blive i skabet for denne gang og kombiner din smoking med sorte sko i glat skind i stedet.

Vælger du at tage jakkesæt på, bør du kombinere med en hvid skjorte. En skjorte med button down krave er ikke at anbefale, da dette giver et for casual udtryk i denne sammenhæng.

Kombiner dit look med et par mørke, pæne skindsko og mørkt ensfarvet eller diskret mønstret slips. Til denne dresscode forventes det, at du har slips på – medmindre du selvfølgelig vælger at iklæde dig smoking og derfor har butterfly på.

Shop: Business skjorter

Shop: Jakkesæt

“Black Tie Optional” med et mørkeblåt jakkesæt og vest og plastron.

“Black Tie Optional” med en grøn three piece habit.

 

Cocktail / Semi-formal / Dressy Casual

Ved denne dresscode bør du iklæde dig et jakkesæt. Vi anbefaler, at du vælger et mørkt jakkesæt (navy, koksgrå eller sort) til en efterårsbegivenhed og går efter lysere variant (f.eks. italian blue eller lys grå) ved en sommerlig anledning. Hvis du er i tvivl, så vælg et blåt suit.

Kombiner med en hvid skjorte og accessorize med et stilfuldt slips efter eget valg og farvepræferencer. Husk altid en pochette i jakkens brystlomme – vælg evt. en med lidt mønster, der matcher farverne i dit slips.

Med hensyn til skoene anbefaler vi et par loafers – uden sokker om sommeren – eller et par stilfulde skindsko evt. med brogue. Vælg oxford-sko, hvis du vil dresse looket lidt op eller derby-sko, hvis du vil dresse lidt ned.

Læs også: Oxford vs. Derby

Shop: Slips

“Cocktail” med mørkeblå three piece kombineret med farverig butterfly, pochette og brystbuket.

“Cocktail” med navy habit med tern kombineret med lys skjorte og mønstret slips.

 

Casual

Til en anledning med dresscoden “Casual” skal du ramme en balance mellem for laidback og for stift et look. Vi anbefaler, at du iklæder dig et par chinos og kombinerer med en blazer. Viser det sig at anledningen er meget casual kan du nemlig altid tage jakken af.

Vælg casual skjorte. F.eks. en denim skjorte eller en oxfordskjorte med button down krave. Hvis du vil give dit look et orientalsk tvist, så vælg en skjorte med kinakrave. Det giver et stilfuldt og minimalistisk look. Hvis der er tale om en sommerlig anledning er en hørskjorte også at anbefale, da den giver et let og afslappet look.

Undlad at tage slips eller butterfly på og lad i stedet skjortens øverste knapper stå åbne (vi anbefaler ikke mere end de to øverste). Kom en pochette i jakkens brystlomme for at dresse en smule op. Vælg gerne en med lidt farve eller et stilfuldt mønster.

Kombiner dit look med loafers eller sejlersko – og er det en sommerlig anledning, så drop sokkerne og giv evt. dine chinos et lille opsmøg for et sommerligt tvist.

Shop: Blazers

Shop: Casual skjorter

“Casual” med lys custom made habit kombineret med en særpræget og åben skjorte og farverig brystbuket.

 

 

  • Ingen varer i indkøbskurven.