Euroman x Custom Made by Troelstrup

EUROMAN

Følg med når Euromans senior fashion director Frederik Lentz Andersen designer sit drømmesuit fra
Custom Made by Troelstrup.

Det er tidlig morgen før åbningstid. Troelstrups butikschef Hans Peder Lange står allerede klar i butiksdøren, for i dag har han en særlig aftale i bogen. I takt med et kommercielt samarbejde kommer Euromans senior fashion director Frederik Lentz Andersen og et lille filmhold på besøg, for at følge Custom Made by Troelstrup processen. “Frederik er jo en mand, der kender både moden og selve branchen indefra – så han er en kritisk forbruger og jeg er virkelig spændt på, hvad han kommer til at designe, når vi skal lave hans Custom Made by Troelstrup suit. Og så håber jeg selvfølgelig at vi kan leve op til hans forventninger og måske endda overgå dem” siger Hans Peder.

 

 

Frederik har fået totalt frie tøjler til at designe sit drømmesuit. Fra kameraet er sat op og processen ruller, som en ganske almindelig ekspedition, går der hele to timer, hvor de to herrer gennemgår alle designdetaljer. Normalt tager en Custom Made ekspedition cirka en time, hvis det er første gang man prøver det, men med røverhistorier, ægte suitnørderi og fagerfaringer fra branchen flyver tiden.

“Har du spillet tennis?” spørger Hans Peder. “Din ene arm er en smule længere end den anden, og det ser vi typisk, når man f.eks. har gjort sig lidt i tennis”. Frederik griner overraskende og bekræfter at den er god nok: “Det var da utroligt, at du kunne se det!”.

Frederik går egentlig sjældent i decideret jakkesæt, men styler ofte et par pæne bukser eller en jakke sammen med andre elementer fra hans garderobe. I starten vælger han blot at få lavet matchende jakke og bukser, som han også kan bruge seperat, men da Custom Made afdelingens øvrige ekspedienter møder ind rammer inspirationen ham. “De ser godt nok skarpe ud i deres three piece suits. Jeg tror faktisk gerne, at jeg vil have en vest med til mit sæt alligevel. Der blev jeg lige inspireret til at prøve noget nyt” smiler han, mens han iagttager jakkesæt eksperten. Eksperten der i dag er iklædt sit ternede three piece suit fra Custom Made by Troelstrup stylet med nystrøget Eton skjorte, slips og blank polerede sko.

 

5 uger senere

Efter designprocessen og måltagningen sender Hans Peder bestillingen afsted og produktionen af Frederiks design begynder. 5 uger senere besøger Frederik og det lille filmhold endnu en gang butikken for at se det færdige resultat. Forinden har Hans Peder tjekket at alle detaljer er som aftalt. “Det er fuldstændig som bestilt, så nu er jeg bare spændt på hans reaktion, når han ser sig selv i hele looket.”

Frederik træder spændt ind ad døren. “Jeg har virkelig glædet mig. Jeg har alligevel prøvet en del af sådan nogle customized ting. Jeg får jo også lidt gaver fra designere i kraft af mit job, men det er godt nok lang tid siden, at jeg har glædet mig så vildt til noget. Helt som et lille barn juleaften.”

Frederik bliver sendt ind i prøverummet med bukser og vest. Hans Peder slutter stylingen af ved rutineret at hjælpe Frederik på med jakken og tilsikre, at den falder perfekt over skuldrene og i ærmerne. Frederik vender sig mod spejlet og får julelys i øjnene. “Det er jo fuldstændig perfekt. Det må jeg sige. Tusind tak” smiler Frederik over hele femøren.

“Det her er jo noget af det bedste ved at lave Custom Made” forklarer Hans Peder og uddyber: “Det øjeblik hvor man hjælper kunden på med jakken og ser begejstringen i øjnene over, at designet ned til mindste detaljer er fuldstændig som ønsket og det hele bare passer spot on.” Om moderedaktørens designvalg har butikschefen kun én ting at sige: “Han har god smag. Den sidder lige i skabet. Det må man altså bare sige” slutter Hans Peder af.

 

Moderedaktørens design

Er du nysgerrig på Frederiks valg af konstruktion, materialer og designdetaljer? Se detaljerne bag moderedaktørens design her.

Fit:
Frederiks three piece er baseret på en slim fit pasform, der er tilpasset hans unikke mål. I tillæg har Frederik valg, at designe suitet med cirka 10 centimeter kortere bukseben end man normalt ville designe et jakkesæt. Det skyldes, at en af moderedaktørens stilmæssige kendetegn netop er hans stumpede bukser.

 

Euroman

 

Konstruktion:
Frederik har valgt den ukonstruerede jakke til sit look. Dette er den mest komfortable variant, da jakken ikke har fyld i skuldrene og et minimum af foer, hvilket gør den mindre “stiv”. Frederik har herudover valgt et Hand Made “make”. Hvilket vil sige, at nogle detaljer såsom jakkens knaphuller skal syes åbne og dermed i hånden. Hand Made kan siges at være Custom Made by Troelstrups feinschmecker  “make”, hvilket naturligvis også medfører at jakken bliver dyrere.

 

Euroman

 

Stof:
Frederik har valgt en antracitgrå flannel med naturlig stretch. Herudover har han valgt kontrastdetaljer i mørkebrun.

 

Euroman

 

Jakkens designdetaljer:
Frederik har designet sin jakke med påsyede lommer med rundede hjørner. Jakkens revers er et bredt notch lapel og alle knapper er af mahognifarvet horn. Jakken har 4 åbne knaphuller (Hand Made “make”) med knapperne placeret “non kissing” – dvs. at de ikke rører hinanden men er placeret med en smule afstand. Alle knaphuller er færdiggjorte med tone-i-tone tråd. Slutteligt har Frederik valgt at få broderet et mellemgråt monogram med blokbogstaver inde i siden på jakken.

 

Euroman

Euroman

Euroman

 

Vestens designdetaljer:
Frederik fik også designet en vest til sit jakkesæt. Her valgte han et 5-knapsdesign med knapper i mahogni-farvet horn. Vesten er designet ganske minimalistisk uden lommer, med tone-i-tone knapuhuller og et messingspænde i ryggen, således af vesten er justerbar.

 

Buksernes designdetaljer:
Frederik har valgt at designe sættets bukser uden læg og med knaplukning (med mahognifarvede benknapper ligesom resten af sættet) fremfor lynlås. Bukselinningen er uden bæltestropper og sidelommerne er placeret “slanted”. dvs. at der er tale om skrålommer. Baglommerne er paspolerede og designet med knapper og loops. Da Frederik foretrækker at bukserne stumper er de designet kortere og vidden i den nederste halvdel af bukserne er gjort smallere. Herudover har bukserne et opslag på 5 centimeter. Smådetaljerne er holdt helt minimalistiske: Tone-i-tone knaphuller og off-white lommefoer.

 

Euroman

 

Skulle man drømme om et three piece præcis som designet af moderedaktøren, så er prisen 10.000 kroner.
Priserne for three piece habitter starter på 8.500 kroner.

Er du nysgerrig på valgmulighederne, hvis du selv skal design et suitlook? Læs også: Suit designguide. 

  • Ingen varer i indkøbskurven.