Et velsiddende jakkesæt fortjener at blive understøttet af et par lækre sko for at skabe et fuldendt look. Vi har samlet 8 typer, som en hver mand ville elske at have i garderoben.

 

01. Ruskind

Vælg en ruskindssko med oxford-snøring, hvor snørehullerne sidder i selve overlæderet. Det giver et elegant og minimalistisk udtryk, som passer godt til jakkesæt.

 

02. Brogue

Broguen er kendetegnet ved det hullede mønster, der pryder skoen. En af de mere kendte er full-brogue, også kaldet wing-tips, hvor hulmønsteret og en spids toe-cap pryder hele skoen.

Shop: Brogues

03. Plain

Gå efter et par sko i glat skind med derby-snøring, hvor snørehullerne sidder i et påsyet stykke læder på skoens overside. Det giver skoene et casual og anvendeligt look til hverdagsbrug.

 

04. Monk strap

Monk straps stammer fra tidligere århundredes munke, der opfandt brugen af spændet på deres sko. I dag bruges monk straps hyppigt til jakkesæt, og fås både med et og to spænder.

Shop: Monkstraps

05. Split toe

Navnet split-toe kommer af syningen, som deler skoens snude i to. Split-toes ses i stigende grad i modebilledet og er særligt populære grundet deres rustikke udtryk.

 

06. Sneakers

Sneakers er et ganske uundværligt element i herregarderoben. Hvis du skal bruge dem til jakkesæt, kan det anbefales at gå efter en minimalistisk variant i hvidt eller sort skind.

Shop: Sneakers

07. Chelsea boots

Chelsea boots er kendetegnet ved deres smalle silhuet og elastik på hver side af anklen. Grundet det smalle snit går chelsea boots godt til smallere bukser.

 

08. Loafers

Loafers blev oprindeligt udviklet som komfortabelt fodtøj, der var nemt at tage af og på. I dag bruges skoene i stigende grad til alle lejligheder og er særligt populære til foråret.

Shop: Loafers

Pas godt på dine sko – så holder de længere

Et par lækre sko fortjener den rette vedligeholdelse, så de bliver ved med at være pæne i længere tid.

Læs også: Skoplejeguide

Shop: Skopleje