Hvad er et revers egentlig?

Reverset på en jakke er i bund og grund forsættelsen af kraven og er en af de ting, der kan påvirke jakkens fremtoning mest. Der findes tre forskellige revers-typer, som på hver sin måde indikerer hvilke formål og anledninger jakken kan bruges til.

 


 

Norch lapes revers blogpost 2020

Notch lapel

Notch lapel er det mest velkendte og anvendelige revers, der både kan bruges til kontoret, festlige anledninger og bryllupper. Notch lapel kendetegnes ved det lille indhak dér hvor krave og revers mødes. Det er nemt at dresse op til de mere formelle begivenheder med en festlig butterfly, men går også godt med en klassisk skjorte og et slips til de vigtige møder. Dog fraråder vi at bruge en jakke med notch lapel til black tie begivenheder – her er en af de to andre revers-typer mere passende.

Shop habitter

 

Peak lapel

Peak lapel kaldes også for et spidsrevers og ses både på smokinger og habitter. Det har en mere formel fremtoning end notch lapel og kan med fordel bruges til de meget formelle begivenheder og bryllupper. Et spidsrevers er en smule bredere end de andre reverser og kan kendes ved de to “spidser”, der peger mod skulderen. En jakke med peak lapel er oplagt til black tie begivenheder, da den nemt kan styles med en bind-selv butterfly og en festlig pochette.

Design din egen jakke med peak lapel hos Custom Made by Troelstrup

 

Shawl-collar

En shawl-collar er det klassiske smoking revers, som på dansk kaldes en sjalskrave. Det kendetegnes ved den smalle og runde form og er ofte fremstillet i silke. Det er det mest festlige revers af dem alle og kan bruges til både festlige anledninger og black tie begivenheder. Smokinger med sjalskrave er også blevet en favorit til bryllupper, da den giver en klassisk og festlig fremtoning.

Shop smokings

  • Ingen varer i indkøbskurven.