Hvorfor vælge Custom Made?

Troelstrup er Københavns Suit Destination nummer ét og tilbyder jakkesæt, skjorter og smokings fra en bred vifte af anerkendte internationale brands. Så hvorfor vælge at få lavet et sæt tøj custom made, når man allerede kan vælge mellem alle de bedste brands samlet ét sted? Sammen med vores butikschef, som også er en af vores absolut bedste Custom Made eksperter, Hans Peder Lange, har vi samlet de gode argumenter – og ulemperne ved at vælge custom made – for dig her.

 

Ikke nødvendigvis dyrt

“Et af de første gode argumenter er jo, at tøj fra Custom Made by Troelstrup ikke nødvendigvis behøver at være voldsomt dyrt” starter Hans Peder Lange. Han pointerer dog, at tøjet skal hele vejen gennem en unik produktion. Det kan derfor være mere omkostningsfuldt end at købe færdigsyet tøj. Alt afhængigt af hvilket brand man sammenligner priser med, vil det være enten billigere eller dyrere: “I forhold til et af vores luksusbrands som f.eks. italienske Canali er Custom Made by Troelstrup billigt. I forhold til Tiger of Sweden, som Troelstrup også forhandler, vil det være dyrere.” uddyber butikscehefen.

Det samme kan siges om at købe Custom Made skjorter: I forhold til luksusbrands som Eton eller Stenströms er Troelstrups custom made skjorter billigere, mens de er dyrere i forhold til f.eks. Eterna skjorter.

 

Skabt til dig

Pasform er afgørende, når man køber et jakkesæt eller en smoking. Som Hans Peder siger: “Selv det flotteste og mest eksklusive sæt tøj falder til jorden, hvis det ikke passer kroppen på dén, der bærer det.”  Når man køber et færdigsyet jakkesæt, skal man nemlig være opmærksom på, at det ofte kræver en smule tilretning, for at tøjet sidder præcis som det skal. Men ikke alt kan rettes til.

“Med Custom Made by Troelstrup får du et sæt tøj, der er skabt til din krop, og dermed sidder knivskarpt. Herudover gemmer vi dine mål for dig, så det er hurtigere for dig at få lavet et nyt sæt tøj næste gang du får brug for det. Og det samme gælder naturligvis, når du får lavet custom made skjorter hos os.” forklarer Hans Peder.

 

Personligt design

En af de absolutte fordele ved at vælge Custom Made by Troelstrup er, at man selv kan designe tøjet. Det gælder ned til mindste detalje. Overordnede valg såsom metervarer (stoffet som tøjet syes af) er kun begyndelsen. Man kan vælge, hvordan lommerne på jakken skal se ud samt hvordan de skal placeres, hvor mange slidser jakken skal have, bredden på reverset, antallet af knapper på ærmerne, hvilke knapper man ønsker, hvilken farve filt man ønsker under jakkens krave, om man ønsker initialer eller andet broderet i jakken og meget, meget mere. Det er faktisk meget få grænser for, hvad du kan få lov at vælge af detaljer.

Som Hans Peder understreger: “Med Custom Made by Troelstrup vælger du præcis, hvordan du ønsker, at dit tøj skal se ud.”

 

Over 100 års erfaring

Der er flere udbydere af custom made jakkesæt, smokings og skjorter, så hvorfor vælge lige præcis Custom Made by Troelstrup? “Det bedste argument er, at Troelstrup har mere end 100 års erfaring, når det kommer til at klæde mænd på. Dermed har vi mangeårige samarbejder med de bedste partnere. Partnere der har været igennem en yderst selektiv og kvalitetsorienteret proces for at blive et af husets samarbejdspartnere. Det er jo dem, der skal sy dit tøj, og ikke ham den smarte gut, som du ligger bestillingen hos” siger Hans Peder med et glimt i øjet. Han pointerer dog, at det naturligvis er ham og hans custom made-kollegaer, der skal lave den bestilling og briefing, som tøjet laves ud fra. Så resultatet afhænger naturligvis både af ekspedienten, som rådgiver omkring design og pasform. Og af den produktionspartner som Troelstrup har håndplukket til at udføre arbejdet.

Butikschefen tilføjer: “I tillæg til dette er vi tilhængere af håndværket og den menneskelige vurderingsevne, der ligger bag at fremstille det bedste resultat, når det kommer til herrekonfektion. Andre er tilhængere af 3D bodyscannere. Det lyder sci-fi og cool, men vores erfaring er – indtil videre – at menneskelig know-how er en nødvendighed for at garantere det bedste resultat indenfor herrekonfektion.” Hans Peder forklarer herudover at butikkens erfaring er, at kunderne synes at håndværket i processen skinner bedst igennem ved, at de netop bliver målt op “ved håndkraft”. Herudover er en god, faglig vurdering nødvendig for at tilsikre, at resultatet både ser godt ud og bliver komfortabel at have på.

Slutteligt er Custom Made by Troelstrup kvalitetsmæssigt “top of the line” – også i sammenligning med andre udbydere af målsyet tøj. Troelstrup har været en garant for herretøj af højeste kvalitet siden 1908 og det gør sig naturligvis stadig gældende den dag i dag. “Vi vil ganske enkelt ikke have vores navn i noget, som vi ikke kan stå inde for. Troelstrup er og skal være et kvalitetstempel”  forklarer butikschefen.

 

Ulemperne

Den ene ulempe, der er værd at nævne omkring dét at få specialfremstillet sit tøj er, at der er en leveringstid på tøjet, da det skal fremstilles fra bunden af til dig. Hans Peders forklarer i den forbindelse: “Det kræver derfor, at du er i god tid, hvis du gerne vil have et custom made sæt tøj til en særlig anledning som f.eks. et bryllup.

Den anden ulempe er, at man ikke kan se det færdige resultat ligesom når man køber “ready-to-wear” – altså færdigsyede smoking eller habitter, der hænger klar til salg i butikken. “Det er dog også charmen, da man rigtig kan gå at glæde sig og blive spændt på det færdig resultat. Er man lidt et “kontrol-menneske” kan det dog være, at man er mere komfortabel med at kunne se og prøve tøjet. Herefter købe det på stedet, og få sat flueben ved det. Særligt hvis man f.eks. skal bruge til en særlig begivenhed som bryllup.” Det skal dog nævnes, at en af fordelene ved netop Custom Made by Troelstrup i denne forbindelse er den håndværksmæssige tilgang til at lave custom made tøj. Hos Troelstrup undgår du nemlig ikke, at blive iklædt et “prøvesæt”, for at din vejleder og dig kan blive helt afstemte om, hvordan du ønsker at tøjet skal sidde. Se dét er bl.a. noget du ikke får med en 3D bodyscanner.

 

Nice to know

Den normale leveringstid på Custom Made by Troelstrup er 5-8 uger.

Hvis det er første gang, du skal have lavet et sæt Custom Made by Troelstrup, bør du sætte 1,5 time af til processen. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at du kontakter butikken og booker en aftale, så vi er sikre på, at der er tid til, at du får en behagelig oplevelse i ro og mag på en dag, hvor butikken er mindre travl. Vi anbefaler derfor også, at du booker aftale til Custom Made by Troelstrup på en hverdag og ikke lørdage.

 

Læs også: Sådan foregår Custom Made

  • Ingen varer i indkøbskurven.