Jul med Mormor: En fest hvor alle er inviteret

Mormor blogpost

Jul med Mormor: Som kickstart til julen har Troelstrup samarbejdet med den danske kunstner Mormor. Han har dekoreret et af butikkens vinduer i Sankt Peders Stræde. Vi har snuppet en snak med Mormor omkring hans tanker bag vinterværket. Vinterværket som han selv kalder “en fest hvor alle er inviteret”.

Den aarhusianske kunstner, Mormor, er kendt for sine livlige og finurlige tegninger, inspireret af de omgivelser han bevæger sig i. Mormor, også kendt som Kristian Bruun Djurhuus, startede i en tidlig alder som gadeartist. Han lavede installationer a la mormors kaffebord med fint porcelænsstel og småkager. Heraf kommer kunstnernavnet Mormor, som har hængt ved, selvom de fine kaffebords installationer er skiftet ud med lærreder, vægge og vinduer. 

Over årene er Mormor blevet en anerkendt kunstner. Han har samarbejdet med både virksomheder – som Troelstrup – , organisationer og private personer, både i ind- og udland. I forbindelse hermed har Mormor sågar udstillet i New York, Berlin og München.

 

Mormor

 

I julens vinterværk for Troelstrup har fokus for Mormor været, at få Troelstrups ånd og lange historie til at komme til udtryk. Det ses bl.a. ved Troelstrups ikoniske hus, der er centrum i tegningen.  “Med husets charme og flotte detaljer var det en ren fornøjelse at arbejde det ind i kunstværket”  udtaler Mormor.

Med vinterværket hos Troelstrup ønskede Mormor at skabe et vinterværk. Et vinterværk som lyser op og får julebarnet frem i alle, der på en kold vinteraften med stjerneklar himmel ligger vejen forbi butikkens dekorative vindue. Denne tanke bag kunstværket kan bl.a. iagttages på alle de stjerner, der så fint pynter øverst i vinduet.

 

Mormor

 

Som nævnt er Mormor kendt for at skabe sine værker ud fra de omgivelser han befinder sig i. Denne gang var ingen undtagelse. Nederst i værket hos Troelstrup er et fortov med masser af liv og mennesker, der netop er inspireret af de folk, som kom forbi vinduet på Sankt Peders Stræde, i løbet af de 3 dage Mormor kreerede vinduet.

Udover fortovet har Mormor indraget forskellige, ikoniske bygninger, der kendetegner København. Heriblandt er f.eks. Rundetårn, operaen og Vor Frelsers kirke, der med deres genkendelige facader giver en følelse af, at man har hele København lige foran sig.

 

Mormor

Mormor

 

“En fest hvor alle er inviteret” som Mormor kalder hans værk, har mange gode detaljer. Detaljer som inviterer til man deler fortællinger om, hvad man ser og føler, når man går på opdagelse i værket.

Kom forbi butikken og gå på opdagelse i Mormors værk, der byder på sjove detaljer og historier. Se om du kan finde tegningen af Mormor selv eller genkende nogle af vores ekspedienter, der også er blevet en del af tegningen.

 

Mormor

 

Læs mere om Mormor og hans arbejde på hans hjemmeside her, hvor du også kan købe mange af hans værker, eller følg ham på Instagram @mormorandme.

 

  • Ingen varer i indkøbskurven.