Hvad end du køber skjorter for at bruge dem på arbejdet hver eneste dag eller kun har dem på, når du ifører dig dit stiveste puds, så er skjorten et basic item i garderoben, som gerne skulle kunne holde til at blive brugt igen og igen. At købe god kvalitet er kun første skridt på vejen. For der er rigtig meget du selv kan gøre for at forlænge dine skjorters levetid og få dem til at fremstå ligeså friske som den dag, du købte dem. Vi har her samlet en række tips og tricks til både hardcore skjorte-aficionados og dem som ikke nødvendigvis ifører sig en skjorte ofte.

 

 

Vask din skjorte derhjemme i vaskemaskinen

Mange tror måske, at det er allerbedst at sende sine skjorter til et renseri, hvor de bliver renset og presset for dig. Men det er langtfra ideelt, da kemikalierne hos renserierne tærer på både stof og knapper i dine skjorter. Vask i stedet så koldt og skånsomt som muligt i din egen vaskemaskine. Husk blot at pletrense, åbne alle knapper og fjerne løse stivere inden du kaster den i maskinen.

Hæng den op til tørre

Tørretumbleren slider på fibrene i din skjorte, så det bedste du kan gøre er at hænge dem til tørre på en bøjle. Lufttørring forebygger, at dine skjorte krymper, og hvis du strækker forsigtigt i stoffet mens den stadig er våd, kan rynker og folder formindskes, mens skjorten tørrer.

Brug et dampstrygejern

For at ikke at udsætte din skjorte for for høj varme, kan du med fordel stryge den, mens den lige akkurat er fugtig. Start med kraven, manchetterne og ærmerne og stryg så resten af skjorten. Husk at tjekke din skjorte for pletter inden du stryger. Finder du nogle, så vask skjorten en ekstra gang – hvis du først stryger oveni pletten, er den meget svær at få af igen. Tjek evt. vores pletguide.

Fold dine skjorter rigtigt

Hvis du folder dine skjorter helt rigtigt, inden de ryger ned i din kuffert eller weekend-taske, undgår du at stryge dem endnu engang, når de skal pakkes ud og bruges. Knap alle knapper i skjorte, og læg skjorten med ryggen opad. Placer et stykke A4 papir eller et magasin lige under kraven, inden du lægger den sammen – det hjælper dig med at undgå de værste folder.

Undgå antiperspirant

Brug deodorant i stedet for antiperspirant. Antiperspiranter er aluminium-baserede og kan efterlade grimme, gule skjolder, der er svære at få bugt med i vask. Overvej også at bruge en tynd t-shirt under skjorten.

Pas på den ikke bliver for stram

Undgå at din skjorte sidder for stramt. Det vil både tære på både syninger, stof og knapper. Vælg en model, du kan føle dig tilpas i en hel dag – det gælder både fit, materiale og look.

Shop: Business skjorter

Shop: Casual skjorter

Lidt ekstra forkælelse til dine skjorter

Hvis du går i skjorter til hverdag kan en tøjdamper anbefales, da det er en yderst skånsom måde at vedligeholde dine skjorter på.

Sort Culumus No. 3 home steamer fra Steamery

Shop her