Et par gode skindsko i ordentlig kvalitet kan holde længe. Især hvis du husker at passe og pleje dem med jævne mellemrum. Vi guider til, hvordan du kan give dine skindsko en regelmæssig, kærlig hånd og samtidig til,  hvordan du kan give dine tørre og trætte skindsko nyt liv i tilfælde af, at det står så slemt til. 

Sørg for at du har det, du skal bruge

Før du går i gang med dit skopleje-projekt er det vigtigt, at du først tilsikrer, at du har alt hvad du skal bruge. For at pudse et par skindsko anbefales det, at du benytter:

Skolæste i cedertræ
1-2 store børster
1-2 fnugfrie bomuldsklude (en gammel t-shirt kan sagtens gøre det)
1 lille påsmøringsbørste
1 medium børste
Skocreme i den rette farve (eller neutral)
Evt. voks samt en poleringsklud, hvis dine sko er blanke

Herudover skal du bruge vand og vi anbefaler, at du placerer dig ved et bord med god plads og i en behagelig arbejdshøjde. Husk at dække bordet til med en voksdug, avispapir eller lignende – skopudsning kan godt smitte af på underlaget.

Shop børster, skocreme og anden skopleje

Klargøring af skoene

Før du går i gang med at rense skoene skal du fjerne snørebåndene, så du kan komme til over det hele på skoene. Herudover kan det anbefales, at du putter skolæste af cedertræ i skoene under skopudsningen. Nogle foretrækker dog at lade være, så de bedre kan holde skoene ved at stikke hånden ned i dem under processen.

Cedertræ combo skolæst fra woodloreShop skolæster

Fjern snavset

Start med at bruge en stor børste og vand til at rengøre skoene for støv og snavs. Sørg for at du får renset det hele grundigt og vær særlig omhyggelig ved syninger, sål og evt. hulmønstre, hvor skidtet nemt kommer til at samle sig. Det er vigtigt, at du får rengjort dine sko ordentligt inden du påfører skocreme eller andet.

Natur poleringsbørste fra SaphirShop børste

Giv skoene plejemiddel

Hvis skindet er meget tørt kan det anbefales, at du starter med at påsmøre noget plejemiddel, der giver skoenes skind fugt, så det får sin glød tilbage. Brug en ren klud til at smøre skindpleje på skoene i små cirkulære bevægelser. Lad herefter plejemidlet tørre ind i ca. 10 minutter.

Renovator fra SaphirShop renovator skindpleje

Plej skindet med skocreme

Brug en lille påsmøringsbørste til at påføre skocreme i små cirkulærer bevægelser, så du får arbejdet plejemidlet grundigt ind i skindet. Vær igen omhyggelig omkring sømme, sål og evt. hulmønstre, hvor du skal være ekstra grundig for at komme ind i krogene. Pas på med at komme for meget skocreme på skoene. Påfør hellere lidt ad gangen til du får fornemmelsen af, hvor meget der skal til.

Sort Påsmørebørste fra Saphir    Mellembrun skocreme fra Saphir    Mørkebrun skocreme fra Saphir

Shop påsmøringsbørste
Shop skocreme

Fjern det overflødige skocreme

Når du har påført skocreme på hele skoene, skal du lade den “trække” i 5-10 minutter. Herefter bør du benytte en ren, tør børste eller en blød, fnugfri bomuldsklud til at fjerne overflødigt skocreme.

Påfør evt. voks

Hvis du har at gøre med blanke/polerede sko, bør du slutte af med et lag voks for at bevare skoenes blanke effekt. Dette påføres med en lille eller medium børste på hele skoens overflade og indarbejdes ligeledes med cirkulære bevægelser. Også her skal du hellere bruge for lidt plejemiddel end for meget. Det er nemt at komme ekstra på bagefter.

Efter-polering af blanke sko

Slutteligt bruger du en poleringsklud og en smule vand til at polere skoenes overflade. Brug igen små cirkulære bevægelser. Vær tålmodig og bliv ved indtil det ønskede resultat opnås.

Poleringsklud fra SaphirShop poleringsklud

Isæt snørebånd

Når nu skindet er renset, plejet og pudset er du klar til atter at sætte snørebånd i dine sko. Vurder evt. om det er på tide med et par nye snørebånd. Det kan nemlig virkelig gøre underværker for det færdige resultat.

Video tutorial

Sammen med det ikoniske, britiske skomærke Church’s har bristiske GQ lavet en video tutorial, der ligeledes illustrerer trinene ovenfor.

Hvilken skopleje skal jeg bruge til mine sko?

Godt spørgsmål! Det er nemlig vidt forskelligt hvilken skocreme osv., der er den rette til dine sko. Ligeledes er det ikke alle typer sko, hvor det er oplagt at bruge voks, læderfedt eller noget helt tredje til.

Vores bedste råd er, at du spørger os til råds, hvis du er i tvivl om, hvad der er det rette til lige netop dine sko. Og husk at gøre det før du kommer til at pudse dine dyre sko i den forkerte skocreme.

Ring til butikken på 3312 1394 og spørg til råds eller skriv til os her.