Smokingen er den ultimative fest-dresscode for mænd. Hvad mange ikke tænker over er, at du kan style smokingen på mange forskellige måder udover det klassiske (og utrolig stilfulde) ‘Black Tie’-look. 

Vi giver 3 bud på, hvordan du kan style din smoking anderledes og skabe et personligt udtryk. … og så har vi selvfølgelig også den traditionelle ‘Black Tie’ styling med, hvis du har brug for en opsummering på, hvordan den ser ud.

Læs også: Smoking vs. jakkesæt

Shop: Smokings

 

1.  Classic gone casual 

Tag udgangspunkt i en klassisk sort smoking eller en mørkeblå variant, hvis du gerne vil have et look, der skiller sig mere ud. Om jakken har spidsrevers eller sjalskrave er ikke essentielt, men sørg for at pasformen er relativt smal.

Kombiner sættet med en ensfarvet T-shirt – vi anbefaler en hvid T-shirt uden print. Hop i et par lækre skindsneakers i minimalistisk design, der ikke er alt for sporty. Husk en hvid pochette i jakkens brystlomme. Drop bælte eller seler og lad T-shirten hænge udover bukserne.

Hvis looket skal være meget casual kan du skifte smokingbukserne ud med et par smalle jeans. I så fald anbefaler vi, at du vælger et par jeans i relativ mørk eller sort denim uden for meget vask eller slid.

 

Vælg en klassisk smoking i sort eller mørkeblå med smal pasform.

Dress det klassiske sæt ned med en hvid T-shirt, minimalistiske sneakers og husk en hvid pochette i jakkens brystlomme for at skabe lidt kontrast til det mørke sæt.

Shop: Common Project sneakers

 

2. Dapper gentleman

Vælg en iøjefaldende smokingjakke i en utraditionel farve eller en der kombinerer flere farver. Brug sorte smokingsbukser til, så synsindtrykket ikke bliver for overvældende, men fokus holdes på din jakke.

Kombiner sættet med detaljerigt tilbehør – gerne i forskellige strukturer. Det kan f.eks. være en smokingskjorte med plisseret front, vinrøde seler, pochette, manchetknapper og en butterfly i velour. Brug looket sammen med et par sorte loafers for et utraditionelt og trendy touch.

Tip: Sørg for at vælge accessories der matcher, så du ikke kommer til at ligne et fastelavnsris. I vores eksempel har vi valg at lade farven vinrød gå igen.


Vælg en mere utraditionel eller farverig smokingjakke og kombiner med sorte smokingbukser.


Vælg accessories med struktur: plisseringer på smokingskjorten og en butterfly af velour. Hold dit valg af tilbehør indenfor én nuance, så dit look matcher.

Shop: Loafers

 

3. Mr. Romance

Vælg en smokingjakke i velour og kombiner med bukser, der matcher farven på jakkens revers. I vores eksempel har vi valgt en blå velourjakke med navy revers og navy smokingbukser.

Brug accessories til at få de romantiske undertoner ind i looket. Vælg f.eks. en silkebutterfly med et detaljerigt paisley mønster, en pochette i en kraftig silke med struktur og manchetknapper med perlemor. Top looket med en knaphulsblomst i jakkens revers.

Vælg en cremefarvet smokingskjorte og klassiske sorte laksko. Og husk seler, der matcher lookets farvevalg.

 

Vælg en smokingjakke i velour. Farven er helt op til dig, men vi anbefaler, at du vælger uldbukser, der matcher jakkens revers.

Tilføj detaljer med romantiske undertoner: Silkebutterfly i paisley-mønster, manchetknapper med perlemor, knaphulsblomst og laksko. 

Shop: Knaphulsblomster

 

 

4. Black Tie

Den helt klassiske smokingstyling giver et elegant og maskulint udtryk, som altid er yderst anbefalelsesværdigt. Skal det være helt klassisk, så vælg en sort smoking med spidsrevers eller sjalskrave alt efter præference. I vores eksempel har vi valg en variant med sjalskrave. Du kan også vælge en navy smoking, hvis du ønsker at tviste looket en smule.

Kombiner sættet med en hvid smokingskjorte, hvide (eller sorte) seler og en hvid pochette i jakkens brystlomme. Vælg klassiske manchetknapper i sort eller sølv og en sort butterfly i silke.

Laksko er absolut en vigtig detalje i det klassiske smokinglook. Elegante, sorte herresko i glat skind kan gå an som erstatning, men se om du kan vælge et par i et lak-lignende look f.eks. polished binder, som er et skinnende finish man kan give skindsko.

 Sådan styler du din smoking
Vælg en klassisk sort smokingjakke og sorte smokingbukser. Hvis du vil tviste det klassiske look en smule og skille dig lidt ud fra mængden, så vælg en navy smoking i stedet. I så fald skal du dog huske at afstemme dine accessories med det blå sæt: Navy smoking, navy accessories.

Det klassiske Black Tie-look styles med hvid smokingskjorte, manchetknapper, seler, butterfly og laksko. Husk at afstemme dit valg af manchetknapper med dit armbåndsur: Sølv ur = Sølv manchetknapper, Guld ur = Guld manchetknapper.

Shop: Laksko

Shop: Smokingskjorter

 

3 essentielle tips

Lige meget hvilken styling du vælger har vi 3 gode råde, der altid gør sig gældende:

1. Sørg for at længderne på dit tøj passer.
For lange bukser, jakke- eller skjorteærmer ser sjusket ud. Når du investerer i en smoking, så brug lige dét ekstra på at få tøjet rettet til hos en professionel skrædder.

2. Puds dine sko.
Dit smokinglook falder til jorden, hvis dine sko er snavsede eller slidte. Puds dem eller vurder om det er tid til en forsåling.

3. Øv dig i godt tid i at binde butterfly.
Det kan godt kræve lidt øvelse at binde en flot butterfly. Hvis du har tid og overskud anbefaler vi altid en selvbinder-butterfly, da det giver det flotteste look. Følg evt vores tutorial her.

 

Læs også: Custom Made smoking

 


 

Hvis du er specifikt interesseret i ovenstående produkter anbefaler vi, at du henvender dig til os for at tilsikre, at vi har produkterne på lager i den rette størrelse.
Send en mail til os her.

Der tages forbehold for prisændringer, tastefejl og udsolgte produkter.