Sådan styler du dine loafers

Loafers er de perfekte herresko til sommerhalvåret, og har i løbet af de seneste år for alvor haft renæssance i modebilledet. Alt afhængigt af hvordan du styler dine loafers, kan du bruge dem både til casual og formelle anledninger. Vi guider her til et stilfuldt loafer-look gennem et par eksempler.

First things first: En loafer er en elegant herresko uden snørebånd. De fåes i mange afskygninger både med hensyn til detaljer og materialevalg. Nogle designes også med et dekorativt bånd over vristen. Denne specifikke variant har det finurlige navn “penny loafer”, som du kan læse mere om her.

Penny loafers (her fra Antonio Maurizi) er blot én variant af loafers. Skoene er kendetegnet ved det dekorative bånd, der er påsat over vristen.

Casual styling

Brug dine loafers med et par chinos eller hørbukser med opsmøg, så der er kig til anklerne. Kombiner med en polo shirt eller en hørskjorte for at understøtte det afslappede look. Brug evt. en casual jakke for at give looket et elegant tvist eller lækker kabelstrik for at understrege udtrykket, der oser af hverdagsluksus.

Penny loafers fra Sebago kombineret med hørbukser med opsmøg, polo shirt i sea island cotton og jakke i uld/silke metervare.

Formel styling

Brug dine loafers til et klassisk jakkesæt. Du kan også sagtens bruge skoene til et såkaldt ‘broken suit’, hvor du kombinerer bukser og jakke fra forskellige jakkesæt. Det giver den formelle styling et mere nedtonet og afslappet udtryk. Brug sættet sammen med en klassisk, nystrøget skjorte og kombiner med tilbehør såsom slips, pochette etc. efter præference. Valget af skjorte har indflydelse på hvor formelt dit look bliver. Brug en klassisk hvid eller lyseblå business skjorte for et formelt look eller vælg f.eks. en denim skjorte, hvis du ønsker at bløde looket en anelse op. Ligeledes kan du nemt gøre looket mindre formelt ved at undlade at bære slips. Ønsker du et knivskarpt look er slipset dog altid at anbefale.

Penny loafers fra Church’s stylet med custom made jakkesæt kombineret med denim skjorte, hæklet slips og pochette, der matcher slipsets brune nuance. 

Festlig styling

Alt efter hvilken type loafers du specifikt investerer i kan de også bruges til festlige anledninger. Loafers i lak er f.eks. helt perfekte til smoking.

Lakloafers fra Moreschi stylet med custom made grøn, smalriflet fløjlssmokingjakke, sorte smokingbukser og -skjorte. Stylet med hvid silkepochette og sølvmanchetknapper som prikkerne over i’et.

Hvad er det der ‘Italian socks’?

Du har måske læst eller hørt begrebet “Italian socks” uden helt at vide, hvad det dækker over. Betydningen er ganske enkelt ‘uden sokker’ bare sagt på mode-jargon.  Gennem de seneste år er Italian socks blevet mere og mere populært i sommersæsonen. Loafers er i den grad et valg af fodtøj, der passer exceptionelt godt til Italian socks (og et køligt glas rosé – men det er en anden side af sagen).

Shop loafers

  • Ingen varer i indkøbskurven.