Skoene til gommen

 

Når tøjet til gommen skal vælges, så husk også at lægge kærlighed i valget af sko. Vi guider her til nogle af de mest populære valg af herresko til bryllupper – hvad end det er til gom eller gæst.

 


 

Laksko

skoene til gommen laksko

Laksko er de ultimative festsko til manden og er ifølge kutymen et must til at fuldende looket til en smoking eller et kjolesæt. Lakskoene kan virkelig udgøre prikken over i’et på et elegant festlook – men husk at du skal være nypudsede. Støvede laksko ser ganske enkelt sjusket ud.

Shop: Laksko

 

Sorte skindsko

skoene til gommen sorte skindsko

Sorte sko i glat skind er det mest klassiske valg af sko til bryllup. Et par “plain” sorte skindsko bruges også ofte til hverdag, hvis man går klædt i jakkesæt. Det er ganske elegant at vælge enkle sort sko til gommens tøj. Hvis du ikke er den vovede type mht. tøjet er det et godt valg. Herudover kan det også være et godt valg, hvis der er fuld knald på dit jakkesæt for at det overordnede look ikke bliver for meget. Hvis du ønsker et let og elegant look, så anbefaler vi, at du vælger et par sko med oxfordsnøring – også kendt som lukket snøring (som på billedet ovenfor).

Læs også: Oxford vs. Derby?

Shop: Klassiske sko

 

Brune skindsko

Sko til gommen brune skindsko

Det samme gør sig egentlig gældende for brune sko i glat skind som sorte skindsko (se ovenfor). Brune sko kan dog give lidt mere kontrast til dit look i kraft af, at det er en tand mere utraditionelt at vælge brune sko end sorte. De brune skindsko er særligt flotte til et blåt eller gråt jakkesæt. Til smoking anbefaler vi sorte laksko eller sorte skindsko og ikke brune sko. Ønsker du et lidt mere rustikt og afslappet look, så kan du evt. vælge skindsko med derbysnøring – også kendt som åben snøring (som på billedet ovenfor).

 

Ruskind

Sko til gommen ruskindssko

Ruskindssko er et stilfuldt valg til en festhabit og giver dit look et lidt mere personligt touch i forhold til f.eks. et par sorte sko i glat skind. Du skal dog være opmærksom på at ruskind er et mere sart materiale end glat skind. Vælger du derfor ruskindssko, så kryds fingre for tør vejr på bryllupsdagen (men det gør du jo alligevel).

 

Brogue

Sko til gommen brouges

Brogue er betegnelsen for det hullede mønster i skoene. Du kan få sko med forskelligt omfang af brogue. Eksemplet ovenfor er “full brogues”, der også kaldes “wing tips”. Herudover kan du få forskellige variationer af semi-brogues, der har færre hulmønstre. Brogues er et godt alternativ til sko i glat skind, da det giver en smule mere detaljerigdom til dit look. Brogues giver et klassisk og maskulint gentleman-look, der passer til alle jakkesæt. Dette valg af sko er en god måde at gøre lidt ekstra ud af bryllupslooket på, hvis du f.eks. går i “almindelige” sko i glat skind til hverdag.

Shop: Brogues

 

 

Loafers

Sko til gommen loafersLoafers er et mere utraditionelt valg af sko til bryllup. De skal alligevel nævnes, da de kan give et mere personligt udtryk i kraft af, at det netop er et lettere anderledes valg. Loafers er bedst til et sommerbryllup – ikke mindst fordi bare tæer i skoene (også kaldet “italian socks”) gør sig bedst til loafers. Loafers giver et casual tvist til dit bryllupslook og kan fungere godt til at dresse dit jakkesæt lidt ned, hvis du ønsker det.

Læs også: Stilguide: Loafers

Shop: Loafers

 

Monk straps

Sko til gommen monk strap

Monk straps er et meget elegant og dekorativt element i et look. Navnet refererer til spænderne på skoene. Eksemplet ovenfor er “double monk straps”, men du kan også gå med “single monk straps”, der kun har ét spænde, hvis du ønsker det. Fordelen ved double monk straps er, at spænderne er mindre, hvilket gør skoene mere elegante og dermed ofte mere passende til et bryllupslook. Ligesom med brogues er monk straps et godt element til at gøre dit look lidt mere detaljerigt ift. at vælge en “almindelig” sko i glat skind.

 

Udvalget af sko varierer fra sæson til sæson. Vi kan derfor desværre ikke garantere, at du kan få præcis de produkter, som vises i denne guide. Der tages forbehold for prisændringer, udsolgte produkter og slåfejl. 

 

Se alle vores sko her

  • Ingen varer i indkøbskurven.