Slips, butterfly eller plastron?

De færreste vælger et bryllupslook uden én af de tre, men hvilken en mulighed skal man vælge?

Vi guider til hvad der giver hvilket udtryk, samt hvilke kombinationer der er bedst i forhold til resten af gommens tøj.

 

Smoking er lig med butterfly

… ikke fordi modepolitiet kommer efter gommen hvis han tager slips på til sin smoking, men butterfly hører sig til hvis man vælger denne påklædning. Traditionelt set har man sort butterfly på til sort smoking og navy butterfly på til navy smoking og så fremdeles. Man kan dog sagtens eksperimentere mere med sit look og vælge en butterfly med mønster eller i andet materiale end silke som feks. velour, hvilket gennem de seneste par år er mere og mere på vej ind i modebilledet.

Butterfly. Brugt til festlig styling af smoking.

Shop: Butterflies

Læs også: Smoking styling: Den komplette guide

Fri leg til jakkesættet

Et jakkesæt, også kaldet en habit, kan du kombinere med slips, butterfly eller plastron – med andre ord: Du kan bruge lige hvad du vil til dit jakkesæt.

Slipset: Giver et knivskarpt og stilrent look og er især en rigtig god mulighed hvis man ikke er vant til at gå i jakkesæt. Går man dog med jakkesæt og slips til hverdag kan det være en smule kedelig også at vælge endnu et slips til sin bryllupsdag – medmindre man kombinerer slipset med en silkevest og dermed dresser looket op til fest gennem dette valg.

Plastron: Giver et mere romantisk udtryk grundet dets mere volumniøse karakter. Plastron bruges ifølge kutymen udelukkende til festlige anledninger og er derfor oplagt, hvis man netop gerne vil markere, at der er tale om en ekstraordinær, festlig anledning.

Butterfly: Er også en god mulighed og kan siges at være lidt en middelvej mellem slipset og plastronen. Idet den ikke giver et ligeså stringent look som slipset, men heller ikke har den romantiske volumen som plastronen.

Hvis du er i tvivl om hvad du synes bedst om til dit tøj, så anbefaler vi at du kommer ind i butikken og prøver alle tre valgmuligheder. Vores erfaring er at du lynhurtigt finder ud af hvad du finder dig bedst tilpas i når du får det på.


Slips. Stylet til et three-piece jakkesæt.

Plastron. Stylet til et jakkesæt med matchende vest.

Shop: Slips

Shop: Vest og plastron sæt

Læs også: Smoking vs. Jakkesæt

 

Hvid butterfly til kjolesæt

Kjolesættet er det helt rigtige look til gommen, hvis der er tale om en rigtig storslået gallafest. Er du iklædt kjolesæt bør du ifølge kutymen vælge en hvid butterfly til dit look.

  • Ingen varer i indkøbskurven.