Kend din Barbour

Hvilken Barbour er du? Og man kan sagtens være mere end kun en Barbour type, da det er en verden af æstetisk kvalitet som passer ind til enhver lejlighed. Der findes med andre ord altid en Barbour der passer til stilen og formålet. Den ærkebritiske klassiker er aktuel som aldrig før. Her guider vi dig igennem en verden af barbour. Danmarks største udvalg, selvfølgelig hos Troelstrup.

Barbour Oilskinsjakker

Intet signalerer træfsikkerhed, som en velpatineret Barbour-jakke. Effekten indtræder straks, den kommer på: Ryggen rankes og travet får mere tyngde. Det skyldes, at man køber sig ind i 120 års britisk familievirksomhedshistorie, der fra dag ét er blevet båret af soldater, kongelige, filmstjerner og alt derimellem. Det er netop den evige relevans og anvendeligheden, der er Barbour-jakkens store force.

I år fejrer den ikoniske Beaufort voksjakke sit 40 års jubilæum. Designet af Dame Margaret Barbour og først introduceret i 1983. Denne jakke er en af ​​Barbours signatur jakker, og forbliver en klassiker.

Beaufort:

I 1983 blev Beaufort jakken introduceret. Denne gang kom inspirationen mere fra jagt end ridesport, og det er også her, vi ser de største forskelle. Fremfor sideslidser har Beaufort jakken nemlig en harelomme, som var beregnet til opbevaring af småvildt eller tilbehør. Andre detaljer som adskiller de to jakker er, at Beaufort jakken har indvendig velcrolukning manchetter, som kan lukkes til hvis man vil holde vinden ude. Jakken har dertil mange af de klassiske Barbour design kendetegn som fløjlskrave, håndvarmere, rummelige lommer, og muligheden for at komme ekstra foer og hætte på. Beaufort jakken har ligesom Bedale jakken nået ud over sit intenderet publikum, og bruges i dag til mange forskellige aktiviteter.

Sylkoil og thornproof

Barbour bruger to slags forskellige materialer til deres klassiske jakker: Sylkoil og Thornproof. Den førstnævnte er deres mere traditionelle materiale, som har en mat vandresistent finish med en blød og glat overflade. Deres Thornproof materiale besidder mange af de førnævnte kvaliteter, men har en mere skinnende finish, og er endnu mere vandresistent. Uanset hvilket materiale man vælger, er man garanteret en praktisk, holdbar og stilfuld jakke, og i sidste ende handler det mere om, hvilket materiale der bedst passer til en personlige stil.

Bedale:

Bedale jakken blev introduceret i 1980, og blev i sin tid udviklet med ridesport i tankerne, den var derfor kort, let og rummelig. Jakken havde sideslider, så den fik et pænere fald ned over sadlen, og var lavet i vandresistent materiale. Jakken har i dag transcenderet sit ridesports ophav, og bruges i dag af alle som gerne vil have en klassisk regnjakke. Foran har den en to-vejslynlås og en flap med knaplukning for at holde regn og vind ude, mens den også har to håndvarmerlommer med moleskin foer. Jakken har også to rummelige påsyede lommer med plads til alle ens ejendele. Kraven er lavet i blødt fløjl, som føles behageligt mod huden, og som kan foldes op og lukkes ved dårligt vejr. Skulle elementerne vise sig fra deres værste side, er der også mulighed for at komme en både hætte og ekstra foer i jakken.

Ashby:

Ashby jakken er et moderne twist på den klassiske Bedale jakke. Selvom de har mange ting tilfælles, er der nogle væsentlige forskelle på især pasformen. Hvor Bedale jakken var kort og mere rummelig, er Ashby jakken en smule længere og har en mere tætsiddende pasform. Ashby jakken er alt i alt det vi alle elsker fra Barbour, en klassisk og holdbar jakke, men med en opdateret pasform til den moderne gentleman.

Barbour garderoben omfatter også meget andet end oilskinsjakker. Hos Troelstrup fører vi alt fra strik, skjorter, assesories, hundekurve etc. Se hele vores udvalg her BARBOUR HOS TROELSTRUP eller kom ind til os på Vester Voldgade 5.

 

 

 

  • Ingen varer i indkøbskurven.