Sådan re-wax’er du din Barbour jakke

Din oilskinsjakke kan holde mange år, hvis den vedligeholdes korrekt og gives en re-wax i ny og næ. Du kan få din jakke re-wax’et af Barbours egne eksperter, som også kan udføre reparationer på din jakke. At re-wax’e sin oilskinsjakke kan dog være et ganske hyggeligt projekt at sætte sig for derhjemme. Vi giver derfor en guide til, hvordan du selv kan smøge ærmerne op og gribe det an.

 

Guide til “hjemme-re-wax”

1. Sørg for at du har det hele

Start med at tjekke at du har det, som du skal bruge for at kunne re-wax’e din Barbour jakke. Du skal bruge voks fra Barbour, vand, en gryde til vandbad til opvarmning af voksen, en svamp eller klud til påsmøring af voksen, samt en børste, klud eller svamp til først at rense din jakke for snavs. Du kan benytte en hårtørrer, men dette er ikke en absolut nødvendighed. Herudover bør du foretage re-wax’ningen i et opvarmet rum  og sikre dig, at du kan lave projektet ved et stort bord i en god arbejdshøjde, der er behagelig for dig.

2. Rens din jakke

Start med at bruge en børste, en klud eller en svamp og koldt vand til at fjerne snavs fra din jakke. Dette er vigtigt at gøre før du går i gang med selve voks-processen, da du ellers risikerer, at det nye lag voks “indkapsler” skidtet. Voksen renser nemlig ikke din jakke, men vedligeholder den. Vær herudover opmærksom på, at du aldrig må smide din oilskinsjakke i en vaskemaskine. Undgå ligeledes at bruge sæbe.

3. Opvarm voksen

Voksen fra Barbour skal opvarmes før du begynder at påføre den på jakken. Lav et vandbad, hvor du placerer dåsen med voks i en gryde med vand som opvarmes. Herved opvarmes voksen indirekte. Når voksen bliver klar er den varm nok til at bliv påført jakken. Tag dåsen op af vandbadet, så er du klar. Hvis voksen bliver kold i løbet af processen, så varm den op igen i dit vandbad.

3. Påfør voksen

Sørg for at din jakke er helt tør før du begynder at påføre voksen. Brug en ren svamp eller klud til at påføre voksen. Sørg for at du fordeler voksen ligeligt på jakken, så farven bliver ens. Start med de store flader på ryggen. Brug god tid på at sørge for at voksen også fordeles på syninger, ærmer og under krave. Når du er færdig med ryggen fortsætter du blot med jakkens front, hvor du ligeledes fordeler voksen jævnt og sørger for at vokse både store flader og mindre, detaljerede områder.

4. Gå detaljerne efter

I dette trin er en hårtørrer ikke en absolut nødvendighed, men nogle finder det nyttigt at bruge den sammen med en ren klud til at gå jakken efter en sidste gang og tilsikre, at voksen er fordel ligeligt på jakken. Den varme luft fra hårtørreren opvarmer voksen, som er påført jakken, så du med en ren klud kan arbejde voksen mere ind i stoffet de steder, hvor du synes, der er brug for det. Hvis du ikke har en hårtørrer, så gå blot jakken efter med en ren klud og tør overflødigt voks af jakken.

5. Hæng jakken til tørre

Når du er tilfreds med resultatet af din re-wax, skal jakken blot hænge til tørre et døgns tid. Vær opmærksom på at en ny-wax’et jakke godt kan smitte af – særligt hvis du har været gavmild med voksen.

Barbour voks

Shop her

Shop: Sæsonens udvalg af Barbour

 

Video tutorial

Se også Barbours video, der viser, hvordan du selv kan re-wax’e din oilskinsjakke.

 

Få sendt din jakke til re-wax hos Barbour

Leveringstid: 6-8 uger
Pris: Estimeret 700 kroner

Hos Troelstrup kan du få sendt din Barbour oilskinsjakke til re-wax og/eller reparation, så den er klar til endnu en sæson. Jakken sendes direkte afsted fra Troelstrup til Barbours værksted, hvor den behandles af kyndige hænder.

Vi gør opmærksom på at priser for reparationer af jakkerne varierer afhængigt af din jakkes tilstand. Vi anbefaler, at du tager din jakke med ind til vores butik på Vester Voldgade, hvor vi sammen vurderer omfanget af reparationen og giver dig en specifik pris på reparationen af din jakke.

 

  • Ingen varer i indkøbskurven.