Achilles Low: Premium sneaker No. 1

Common Projects

Vi stiller skarpt på en af modeverdenens absolut mest ikoniske sneakers: Achilles Low fra Common Projects. Læs hvorfor brandet opstod og hvordan designet blev til. Bliv inspireret til, hvordan du kan bruge dette must have design i din hverdagsgarderobe. 

Det hele startede som et fælles projekt

Common Projects blev grundlagt i 2004 af to venner: En amerikansk art director og en italiensk creative consultant. Prathan Poopat og Flavio Girolami. De to stødte på hinanden på en bar i New York, hvilket blev afsættet for en aftale om, at begynde at arbejde på flere projekter sammen – altså “fælles projekter”, der endte med “Common Projects” sneakers.

Idéen bag Common Projects var visionen om at lave det perfekte par sneakers, der kunne bruges af alle til alt. Prathan og Flavio var trætte af at gå i Stan Smith og Chuck Tailors og savnede et premium sneaker alternativt, der kunne dresse et hvilket som helst hverdagsoutfit op. Resultatet blev den nu ikoniske Achilles Low model fra Common Projects.

Common Projects

Shop: Original Achilles Low Black/Black 

 Common Projects

Shop: Original Achilles Low White/White


Common Projects

Shop: Achilles Low Black/White

Italiensk premium design

Achilles Low modellen kan med sin rene, minimalistiske form allerede kaldes en nymoderne klassiker, der er nem at spotte i bybilledet i storbyer verden rundt. Common Projects har dog især fundet sin plads i Italien, hvor talrige andre brands lader sig inspirere af Achilles Lows minimalistiske og rene design.

Achilles Low er designet så simpelt og minimalistisk som muligt med det formål at skabe et design, der som en kamæleon falder perfekt ind i et hvert look. Ligesom alle andre sko fra Common Projects bliver Achilles Low udelukkende håndsyede i Italien. Skoene er ofte fremstillet i blød Nappa læder for at give en den ultimative følelse af hverdagsluksus. En effekt af dette eksklusive materialevalg og formidable håndværk er, at dine Achilles Low stort set ikke skal gåes til, men lynhurtigt tilpasser sig dine fødder.

Achilles Low modellen har som alle Common Projects andre modeller en række tal langs hælkappen. Disse som fortæller henholdsvis skoens style nummer, europæiske størrelse og farve nummer. Al dette er informationer som man ellers ville have gemt indeni skoene. Common Projects vælger dog på utraditionel vis at benytte det til at give deres design kant og personlighed. Tallene er det eneste branding Common Projects har på deres ellers så rene sneakers. Tallene fungerer dog på diskret vis på samme måde som Nikes swoosh og Adidas’ Trefoil logo – blot en smule mere for kendere.

Common Projects

Underspillet branding. På Common Projects’ designs finder du ingen store logoer – kun de diskrete, gyldne tal pryder skoenes ydre.

 

Common Projects

Want more?

Hvis du kunne tænke dig at se mere til Common Projects univers, så tjek Flavio Girolami’s Instagram profil ud her – du kan både se billeder fra fabrikkerne og blive inspireret til dit eget Common Projects look.

Hvis du er nysgerrig på flere designs fra Common Projects, priser eller lignende, så besøg vores webshop, hvor du kan finde både de klassiske og nyeste styles fra brandet:

Shop: Common Projects

… Eller kom forbi butikken på Vester Voldgade 5 i København og prøv dem på inden du træffer dit valg.

 

Dette blogpost er skrevet som inspiration til din garderobe. Specifikke produkter kan være udsolgte. Vi anbefaler derfor, at du tjekker webshoppen eller kontakter butikken, hvis du er interesseret i en bestemt style.

Der tages forbehold for slåfejl, prisændringer og udsolgte produkter. 

  • Ingen varer i indkøbskurven.