Enkeltradet eller dobbeltradet?

Er du i tvivl om du skal vælge en enkeltradet eller dobbeltradet jakke, hvilken anledning den passer bedst til, og hvad forskellen egentlig er? Så har vi herunder skrevet lidt om de to forskellige lukninger.


Enkeltradet

Den enkeltradede jakke er den mest udbredte, og den der rækker længst tilbage i historien. Den er mere alsidig og kan nemt styles til alle anledninger, både de casual og meget formelle. Den er et sikkert valg, der vil give dig et flot og tidsløst look. Til forskel fra den dobbeltradede jakke ser man oftere en enkeltradet jakke fremstillet i lettere materialer som f.eks. hør, der er oplagt til de varmere måneder. Hvis man vælger at gøre brug af en vest og skal have en jakke udover, er det den enkeltradede man skal vælge, da den dobbeltradet jakke ellers vil skjule vesten. Her kan man dog vælge, at vesten er dobbeltradet for et mere klassisk udtryk.

Læs også: Smoking vs. Jakkesæt

Dobbeltradet

Den dobbeltradede jakke har sin oprindelse i den maritime sejlerjakke og er blevet brugt som fast del af den militære uniform i mange år. Fra 1930’erne til 1950’erne og igen i 1980’erne var den dobbeltradede jakke et stort hit blandt især mafiosoer og forretningsfolk. Indenfor de seneste år har man set flere og flere dobbeltradede jakker på catwalken, når der bliver afholdt Fashion Week i de store modehovedstæder. Mange synes den dobbeltradede jakke er mere formel og old school end den enkeltradede. Da den nemlig som regel altid bæres lukket, da den ellers hurtigt kommer til at se stor og poset ud. Dog kan den dobbeltradede sagtens dresses op og ned og bruges til både casual og formelle anledninger. Vælg den dobbeltradede jakke, hvis du går efter et klassisk, men stadig modigt og moderne look.

Se modeblogger og -skribent Alexander Grams bud på en dobbeltradet smoking

  • Ingen varer i indkøbskurven.